Watermerk
sluit

De negen munten van Marthe - fragment

Lekker griezelig is leuk als je ouders op de kamer naast je slapen. Als je helemaal alleen thuis bent en het wordt nacht en donker, en er sluipen inbrekers om het huis, dan is alles anders,
Het helpt niks als je alle lichten aandoet. Schemerlampjes geve rare schaduwen op de muren en het hoekje achter de kast blijft altijd donker.
Hopelijk durft de inbreker nu tenminste niet binnen te komen, met al die lampen aan. Tenzij hij eens goed naar binnen gluurt en een meisje helemaal alleen op de bank ziet zitten.
Lena kan nu zo lang opbliven als ze wil, er is niemand die haar naar bed stuurt. Maar ze is moe en af en toe vallen haar ogen dicht. Dan heeft ze telkens weer een stukje van de film gemist. Niet die griezelfilm, daar kijkt ze deze keer maar liever niet naar.
Ze schrikt wakker van een lawaaierige reclame en sukkelt voor het reclameblokje om is weer half in slaap.

Boek

cover of De negen munten van Marthe label fragment

INFO

Lena is zonder dat haar ouders het weten een week alleen thuis. Eerst vindt ze het spannend, maar dan toch ook wel erg eng. Vooral als ze denkt dat er 's nachts een dief rondloopt. Op klaarlichte dag worden er in het dorp fietsen gestolen en de juwelen van de oude mensen in het bejaardentehuis zijn ook niet veilig. Julia, een bewoner van het tehuis, weet wie de dief is, zegt ze. Maar omdat ze dement is wil niemand haar geloven. Behalve Lena. Zij gaat, met gevaar voor eigen leven, achter de dader aan.

240 bladzijden
vanaf 11 jaar
Illustraties van Géwout Esselink
ISBN 90 5579 919 X
uitgever: De Vier Windstreken

Deel 5 van de Zeven Eilanden is verschenen en heet Zilverbloed.