Watermerk
sluit

De donkerrode das - fragment

Oma zuchtte. 'Ik moet nodig eens vegen. Ik wou dat de wind die bladeren eens een andere kant uitblies in plaats van altijd op mijn paadje.'
Ze had het nauwelijks gezegd of een harde rukwind sloeg de tuin in. Hij zwiepte over het tuinpad en alle bladeren vlogen de lucht in.
'Nou oma,' riep Mik boven het lawaai uit, 'je krijgt meteen je zin!' Hij moest zich aan de deurpost vasthouden om niet ondersteboven gewaaid te worden. Een draaikolk van wervelende bladeren cirkelde boven het tuinpad. Het duurde maar een paar tellen. Toen deed de wind WOESJ en tilde alle bladeren de tuin uit.
'Brrr, koud!' rilde Mik en hij ritste snel zijn jas dicht.
Oma keek hem bezorgd aan. 'Ben jij wel warm genoeg gekleed?' vroeg ze en ze deed de donkerrode das af en wikkelde hem om Miks nek. 'Hier, neem jij die maar.'

Boek

cover of De donkerrode das label fragment

INFO

Zelda de heks tovert op een winderige dag een warme rode das. Hij staat stijf van de toverkracht, dus ze wordt best een beetje zenuwachtig wanneer ze hem verliest. Voordat Zelda hem weer heeft gevonden, gooit de rode das het leven van oma en haar kleinzoon Mik volledig overhoop. Degene die de das draagt, beschikt namelijk zonder het te weten over het soort toverkracht waardoor alle wensen en verwensingen in vervulling gaan!

Deel 5 van de Zeven Eilanden is verschenen en heet Zilverbloed.