Watermerk
sluit

Het Huis Elfae - De spreukenzinger - fragment

Plotseling bleef Ailinn staan, ze blikte ongerust om zich heen. Ze was de twee magiërs uit het oog verloren!
Haar getreuzel en gesnuffel in straatjes en steegjes hadden haar afgeleid en nu stond ze hier in haar eentje, terwijl om haar heen de voetgangers haar voorbijsnelden. Het was druk in de straten en Ailinn zag alleen maar gezichten die ze niet kende.
"Shiv," mompelde ze geërgerd. Natuurlijk was het grotendeels haar eigen schuld, ze had niet opgelet. Maar de twee magiërs hadden op hun beurt ook niet op haar gelet en zich geen enkele keer afgevraagd of ze hen wel volgde.
Ailinn beet op haar lip. Ze kon ook niemand de weg vragen, ze sprak de taal van de Arachs niet. Gejaagd begon ze zich een weg te banen door de menigte, met haar ellebogen priemde ze voorbijgangers in de zij en ze gunde zich geen tijd voor een verontschuldiging. Bij straathoeken en zijwegen riep ze telkens opnieuw de namen van de twee magiërs, maar nergens klonk er een geruststellend antwoord. Steeds sneller gingen haar voeten, steeds jachtiger haar ademhaling.
Met een benauwd gevoel staarde ze naar de roze avondlucht. Was de zon al onder of ging de zon schuil achter de daken van de hoge huizen?
Na zonsondergang veranderden de Arachs. Waarin precies, daar wilde ze nu maar liever nog niet aan denken...

Boek

cover of Het Huis Elfae - De spreukenzinger label fragment

INFO

"De Spreukenzinger" is het tweede deel van de fantasytrilogie over het Huis Elfae.
De tocht van Ailinn gaat verder, nadat zij uit Vertival is verdreven door haar oom Dragan. Haar reis heeft haar in het afgelegen huis van de magiër Odis gebracht. Van hem leert ze hoe ze haar magische krachten kan gebruiken. Dan krijgt het tweetal onverwacht bezoek van een oude bekende van Odis. Dat bezoek zorgt ervoor dat Ailinn opnieuw op reis gaat, maar die reis verloopt niet zoals bedoeld en Ailinn belandt wederom in een ijzingwekkend avontuur dat haar langs vreemde plaatsen en eigenaardige wezens leidt.
Terwijl Dragan zijn positie in Vertival probeert te verstevigen, lijkt voor Ailinn de weg naar huis langer dan ooit.

315 bladzijden
vanaf 11 jaar
ISBN 978 90 5116 074 1
uitgever: De Vier Windstreken

Deel 5 van de Zeven Eilanden is verschenen en heet Zilverbloed.