Watermerk

Vraag & antwoord

Wil je Mariëtte iets vragen?

Dat kan! Kijk eerst hieronder of je vraag niet al gesteld is.

 • ??

  Hallo mariette,

  'Long time no seen'
  Heb in deze corona-periode weer eens wat meer leestijd.
  Ben al je boeken over de eilanden weer eens aan het lezen. (Net begonnen aan het laatste) Mooie opbouw en verbindende rode draden tussen de delen.
  Zag in het vierde deel mijn Dramon - Kristalboeken- (Maar dan naamgegeven aan een vriendelijker luchtschip dan mijn magier was en met een e erbij. Leuk)
  Hoop dat alles verder goed met je gaat

  Vriendelijke groet

  Gerard

  Gerard Delft, 20-10-2020

  Mariëttes antwoord:

  Ja, dat is een klein voordeel van de coronatijd, dat je nergens heen kunt en dus meer tijd hebt om te lezen. En om te schrijven natuurlijk.
  Wat die namen betreft: ik merk wel vaker dat, wanneer ik iets verzin, het minder origineel blijkt dan ik dacht en dat een andere schrijver me weer eens voor was. :-) Onze hersenen werken kennelijk toch allemaal een beetje hetzelfde.

 • ??

  Hai! Ik vroeg me af of u ooit heeft nagedacht over de verfilming van De Kronieken van de Zeven Eilanden? Meestal vind ik verfilmingen slecht omdat, bijvoorbeeld, karakters niet passen bij de beschrijving in het boek, maar ik moet eerijk zeggen dat ik het toch echt fantastisch zou vinden! :)

  Sacha, 30-07-2020

  Mariëttes antwoord:

  Helaas ga ik daar zelf niet over ;-) Ik ben geen filmmaker.

 • ??

  Weet je toevallig wanneer de ebook versie voor zilvervliesrijst verschijnt???

  Thomas, 04-01-2020

  Mariëttes antwoord:

  Ik neem aan dat je Zilverbloed bedoelt ;-)

  Meestal is dat vrijwel tegelijkertijd met de papieren versie. Moet je bij mijn uitgever vragen: De Vier Windstreken. Zij kunnen het je heel precies vertellen.

 • ??

  Is er een vervolg op Levels en Levens?

  Mirjam, 14-11-2019

  Mariëttes antwoord:

  Nee, daar is geen vervolg op.

 • ??

  Hoi, vandaag net het boek 'Zilverbloed.' binnengekregen. En weet je, normaal lees ik alle voorgaande delen eerst nog een keertje. Maar u weet ik echt niet of ik daar het geduld voor heb. Zo benieuwd ben ik naar de nieuwe avonturen van Raben.

  Heb ik je al eens verteld dat je me doet denken aan Robin Hobb? Eén van mijn andere favoriete fantasy schrijfsters. Hoewel haar boeken wel voor volwassenen zijn. Jouw boeken zijn leuk om te lezen, zowel voor volwassenen als voor jeugd.

  Bedankt iig voor deze mooie serie. Ik ben erg benieuwd naar je volgende boek. :)

  Anneke, 05-11-2019

  Mariëttes antwoord:

  Bedankt voor je enthousiaste reactie!
  Ik ben inmiddels alweer aan een nieuwe serie bezig, en ook aan een op zichzelf staand boek.
  En ik ben net toevallig Robin Hobb aan het luisteren op Storytel. :-)

 • ??

  Hallo,
  Ik zie maar weinig info over zilvervloot op deze pagina?
  Wanneer komt deze uit, is het het slotdeel en wordt hij ook als e- book uitgebracht.....o ja en hoe ziet de cover eruit?

  Gr. Marco

  Marco Habers, 04-11-2019

  Mariëttes antwoord:

  Het laatste deel heet Zilverbloed en is net verschenen. Ik ga 'm later deze week op de boekenpagina laten zetten, dan kun je de omslag zien en iets lezen over de inhoud. En ja, er is ook een e-book.

 • ??

  hallo ik ben Lieke en zit in groep 7, ik ga mijn boekbespreking houden over Heksenhei, heb je misschien nog leuke tips over het boek die niet mogen missen in mijn boekbespreking!

  Zeeman, 26-10-2019

  Mariëttes antwoord:

  Het is heel lang geleden dat ik dat boek geschreven heb! Eens kijken of ik er nog iets over weet...
  Het was een van de eerste boeken die ik schreef dat over fantasiefiguren zoals heksen ging, ik wilde toen af van de gewone boeken over dingen die echt bestaan. Dus niet meer gewoon avonturen van kinderen met hooguit spannende elementen als dieven of gemene schooljuffen, maar voortaan boeken over vampiers, heksen, tovenaars. Dat ben ik daarna altijd blijven doen.

 • ??

  Nee, bij Bol.com

  Anneke, 27-09-2019

  Mariëttes antwoord:

  Hopelijk hoef je niet lang meer te wachten; ik heb zojuist de allerlaatste correcties gecontroleerd en goedgekeurd. Nu gaat het naar de drukker en daarna ligt het snel in de winkels!

 • ??

  Zojuist 'Zilverbloed,' gereserveerd :)

  Anneke, 23-09-2019

  Mariëttes antwoord:

  Bedoel je in de bieb?

 • ??

  Beste Mariëtte,
  Welke prijzen heb je allemaal gewonnen voor je boeken?

  Diederik, 03-05-2019

  Mariëttes antwoord:

  Ha, was het maar zo'n feest. Ik heb nog nooit iets gewonnen, niet met werk en niet met andere zaken. Ik ben bang dat ik, met mijn soort boeken, daarvoor niet in de juiste hoek zit. Om voor de prijzen voor Nederlandse jeugdboeken in aanmerking te komen, moet je wat serieuzere dingen schrijven dan zomaar spannende verhalen over heksen en draken.

 • ??

  Wat jammer

  Rik, 27-04-2019

  Mariëttes antwoord:

  Ja, misschien wel. Maar je kunt ook kijken of je mijn andere boeken wellicht ook leuk vindt. ;-)

 • ??

  Beste Mariëtte Aerts,
  ik heb een van jouw boeken uitgelezen binnen twee weken.
  Het boek was koepels, ik vond dat boek zo leuk dus ik ging zoeken naar jouw naam en kwam ik op deze site terecht.
  En nu mijn vraag: kan je mischien een tweede deel maken van het boek koepels? als dat zou kunnen zou ik (en misschien ook andere lezers en fans) dat geweldig vinden.
  Met vriendelijke groet,
  Rik Beekhof.

  rik, 25-04-2019

  Mariëttes antwoord:

  Fijn dat je het zo leuk vond, maar ik moet je toch teleurstellen. Koepels is voor mij al weer heel lang geleden en inmiddels heb ik een andere vijfdelige serie geschreven! En nu ben ik bezig aan weer nieuwe series. Een van de twee series waar ik nu aan werk is wel, net als Koepels, een beetje SF-achtig. Wie weet ga je die boeken straks ook leuk vinden...

 • ??

  Hallo!
  Inmiddels is het al het voorjaar van 2019 en ik vroeg mij af of u al wist hoelang het nog duurt tot boek 5 van de Kronieken van de Zeven Eilanden uitkomt?

  Sacha, 15-04-2019

  Mariëttes antwoord:

  Ik zou willen dat ik het wist! Het manuscript ligt bij de uitgever (De Vier Windstreken) en ik wacht net zo hard als jij. Misschien moet je een berichtje achterlaten op hún website. ;-)

 • ??

  Beste Mariëtte,

  Als groots fantsy boeken fan ben ik altijd op zoek naar nieuwe series. Zo kwam ik op 'De kronieken van de zeven eilanden' uit. Tof om te zien dat deze geschreven zijn door jou, een Nederlandse!

  Mijn concrete vraag is of het gaat om een fantasy reeks voor 'niet-kinderen'? Ik heb de indruk van wel, maar op bol.com staat dat de aanbevolen leeftijd 12-15 jaar is.

  Dank alvast en met vriendelijke groet,

  KV

  KV, 19-01-2019

  Mariëttes antwoord:

  Het is eigenlijk voor alle leeftijden. 12 vind ik wat jong, 15 al passender. Maar ik heb ook veel volwassen fans inmiddels, heb ik gemerkt. ;-)

 • ??

  beste Mariëtte,
  ik heb een boekverslag over de boek stormbrekers
  ik wil heel graag weten hoe u de spanning opwekt

  amin, 05-01-2019

  Mariëttes antwoord:

  Eerlijk gezegd snap ik niet precies wat je nou eigenlijk wilt weten. Of is dit een van de vragen die je volgens de opdracht moet beantwoorden? In dat geval is het aan jou om het boek te lezen en te bedenken wat het antwoord zou kunnen zijn. ;-)

 • ??

  Beste,

  Ik heb na het lezen van uw boeken besloten zelf ook een boek te schrijven. Nou is mijn vraag aan u: heeft u nog tips voor mij als beginnende schrijver? Tips over het schrijven zelf maar ook over het uitgeven etc. Zijn heel erg welkom :)

  Met vriendelijke groet,

  Jamey Spaarwater

  Jamey Spaarwater, 18-12-2018

  Mariëttes antwoord:

  Probeer elke dag te schrijven, of, als je een dag geen tijd hebt, toch in gedachten aan het verhaal vooruit te werken; afleiding en een tijdje niets eraan doen is de grootste vijand.
  Hou de lezer in gedachten; is het nog wel spannend, zou ik zelf willen weten hoe het hierna verder ging?

  Uitgevers hebben vaak op hun website staan hoe ze een manuscript aangeleverd willen krijgen. Laat iemand uit je familie- of vriendenkring vast meelezen voor je het opstuurt, zij hebben vaak nog tips (over waar het minder spannend wordt, wat een vervelend of saai stukje is, welke woorden je te vaak gebruikt etc.) die je ter harte kunt nemen om je manuscript te verbeteren voor er een professioneel iemand naar kijkt. Probeer kritiek te zien als iets positiefs, het maakt je werk beter.

  Succes!

 • ??

  Geachte heer/mevrouw,

  Wij zijn vijf studenten, Anouk de Vries, Lisa Beumer, Noah Wientjens, Marijn van der Eem en Lisanne Vegt, van de hoge school Leiden. Wij doen de opleiding Commerciële economie en zitten in het tweede studiejaar. In dit studiejaar staat het oprichten van je eigen bedrijf centraal, oftewel wij moeten onze eigen Student Company oprichtten. Het product wat wij hebben bedacht voor onze Student Company is een knuffel in combinatie met een boekje, wat zal helpen tegen vliegangst bij kinderen. Wij hebben voor dit boekje veel ideeën, maar wij zijn Commerciële Economie studenten, dus hebben helaas niet veel verstand van het schrijven van een kinderverhaal.

  Omdat het product is voor het verminderen van vliegangst hebben wij in gedachten om in het boekje de vliegreis te beschrijven. Hoe de reis begint vanaf huis tot en met de aankomst op de bestemming. Er wordt dan verteld over het inchecken, hoe de vlucht werkt, wat er tijdens de vlucht gebeuren kan enzovoort. Wij willen dat het boekje een positieve sfeer heeft, zodat kinderen inzien dat vliegen eigenlijk super leuk is en dat ze het niet eng moeten vinden.
  Onze doelgroep is kinderen van 4 t/m 10 jaar.

  Wel hebben wij een concept verhaal gemaakt (soort verhaallijn), maar de vraag is of u misschien naar ons concept zou kunnen kijken en er eventueel een eigen draai aan kan geven. Dit zodat het boekje op kinderniveau te lezen is en te begrijpen is voor de kinderen.

  Met voorbaat dank! Wij horen graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Anouk de Vries
  0639662646
  Anoukdv13@gmail.com

  Anouk de Vries, 30-11-2018

  Mariëttes antwoord:

  Dat wil ik wel doen maar mijn specialiteit is niet direct die leeftijdsgroep. Als ik jullie was dan zou ik contct opnemen met mijn uitgever, De Vier Windstreken. Zij maken prachtige prentenboeken en zijn daarin gespecialiseerd. Je mag het ook best naar mij opsturen hoor, maar ik weet niet of ik veel voor jullie kan doen.

 • ??

  Beste Mariette,

  Mijn naam is Jolanda, een Illustratie student van het AKV St. Joost. Op dit moment ben ik bezig als freelancer waarin ik opdrachten maak voor boeken, posters en andere promotie materialen. Ik heb een cartoon stijl en werk graag met humor, ik denk dat mijn stijl perfect past bij thriller/fictie/fantasie verhalen. Verder werk ik ook veel met omgevingen en landschappen wat hier mooi bij aansluit.

  Nu is mijn vraag of u nog een illustrator kan gebruiken? Wellicht dat we elkaar kunnen helpen!
  mijn portfolio is te bekijken op:
  https://lizmeows.wixsite.com/arts

  Met vriendelijke groetjes,
  Jolanda van Lith

  Jolanda van Lith, 29-11-2018

  Mariëttes antwoord:

  Ik ga zelf niet over de illustrators die mijn boeken of omslagen verfraaien, daarvoor moet je bij mijn uitgever zijn, de Vier Windstreken. Ik zou hen zeker benaderen, je weet maar nooit. Ik heb je illustraties bekeken en er zitten heel mooie tussen, vooral de zwart-wit tekeningen die een beetje spooky zijn. Ik denk dat ik nog wel eens iets zou kunnen schrijven dat daar zeker bij past.

 • ??

  Beste Mariette, ik mag van mijn oma een boek uitkiezen voor boekenweek. Maar doe dat niet want ik wacht op deel 5... weet je inmiddels al wanneer ie uit zal komen?

  Hartelijke groet,
  Mats!

  Mats, 06-10-2018

  Mariëttes antwoord:

  Ik heb hem wel af, maar hij moet nog naar de uitgever... en die doen er ook altijd een paar maanden over om er een boek van te maken... dus als ik jou was zou ik met deel 5 wachten tot de volgende kinderboekenweek en nu eerst nog even iets anders uitzoeken. Ik denk dat deel 5 komend voorjaar in de winkels ligt.

 • ??

  Beste Mariëtte,
  Wat een fantastische boeken, een heerlijke wereld om in te duiken, mijn zomervakantie is helemaal geslaagd! Is het al bekend wanneer het vijfde deel komt?
  Groetjes, Romy

  Romy, 13-08-2018

  Mariëttes antwoord:

  Dank je wel! Deel vijf is al wel af, maar ik moet het nog een laatste keer doornemen voor het naar de uitgever mag. Ik doe mijn best. ;-) Werk intussen namelijk ook alweer aan een heel nieuwe serie.

De Kronieken van de Zeven Eilanden zijn ook als e-book verkrijgbaar.