Watermerk
Sluit

Levels & levens- fragment

Zo op het oog is dit kleine stadje een exacte kopie van het stadje waar ze zojuist vandaan komen, maar dan bevolkt.
"Zien die mensen ons eigenlijk?" vraagt Ayse. Ze kijkt om zich heen en ziet het rokende meisje, dat haar met toegeknepen ogen afwachtend aanstaart. Ja, ze ziet Ayse wel degelijk, ze grijnst naar haar. Dan stapt ze plotseling naar voren.
"Hoi. Jullie zijn nieuw hier? Ik zag jullie van het trapje komen. O, maak je maar geen zorgen, de bewoners hier kunnen dat niet zien, die horen gewoon in het spel en kunnen die truc zelf niet uithalen."
"Spel?" herhaalt Ayse wezenloos.
Het meisje knikt. Ze gebaart naar het trappetje. "Level 1 hebben jullie dus opgelost, goed zo! Je kunt er altijd weer naar terug, in het lege stadje kun je eten en drinken en slapen. Jullie vallen wel op trouwens, in die kleding. Maar ze zullen hier denken dat jullie toeristen zijn. Ik zou me nu maar tussen de mensen begeven als ik jullie was en kijken wat je van ze te weten kunt komen. Succes!"

Boeken

Voorkant van het boek: Levels & levens label fragment

INFO

De verdwijntruc met de zwarte kist, Tio doet hem al jaren. Op een avond besluit hij Ayse te laten zien hoe het werkt. Samen klimmen ze de zwarte kist in en aan de achterkant ervan weer naar buiten. Ze hadden nog steeds in de circustent moeten staan. Gewoon, in dezelfde ruimte als waar ze aan de truc begonnen. Maar er is iets gebeurd, iets merkwaardigs, iets dat niet kan.
Vanaf dat moment ligt er achter de zwarte kist een andere wereld, een vreemde wereld waarin verschillende tijden zich opstapelen als de levels van een computerspel en de mensen die er leven slechts spelfiguren lijken.
Ayse en Tio besluiten het spel te spelen en ze raken al snel aan de wereld achter de kist verslaafd.

327 bladzijden
vanaf 12 jaar
ISBN 90 5579 833 9
uitgever: De Vier Windstreken

Kijk bij de "links" naar de recensies om te zien of een boek je leuk lijkt.