Watermerk
sluit

Het Huis Elfae - Dragans list - fragment

De stemmen kwamen dichterbij en Ailinn herkende die van mestre Dragan. Van wie de andere stem was wist ze niet, ze nam aan van de notaris.
'Wanneer wil je het plan ten uitvoer brengen?'
'Zo snel mogelijk,' klonk het antwoord uit Dragans mond. 'Ik denk overmorgen.'
'Ik heb wel nog wat meer guldstukken nodig. Half Fortuna is al omgekocht, maar ik wil het zekere voor het onzekere nemen en nog een paar boeren uit de omgeving de mond snoeren.'
'Hmm, dat kan geregeld worden, geen probleem. Brennens schatkist is nog lang niet leeg.'
Ailinn hoorde de twee mannen spottend grinniken. Met bonzend hart wachtte ze af wat komen ging. De twee stemmen verwijderden zich, Dragan en de notaris waren op weg naar de voordeur. Waar had mestre Dragan het over, wat waren dat voor plannen? Wie werden er omgekocht en waarom? Waarom zat hij trouwens met zijn fikken in de schatkist!
Ailinn beet op haar wijsvingernagel. Er speelde een idee door haar hoofd dat ze bijna niet kon geloven. Zou Dragan iets gemeens van plan zijn nu Brennen zo ver weg was, iets dat Brennen zelf nooit goed gevonden zou hebben? Maar wat dan?

Boek

cover of Het Huis Elfae - Dragans list label fragment

INFO

In Vertival, een groen en heuvelachtig land in het westen van het grote rijk Omnia, groeit Ailinn Brennensdochter op als erfgename van het huis Elfae. Wanneer haar vader Brennen van huis is voor een lange reis, ziet diens broer Dragan zijn kans schoon: hij heeft al jaren boze plannen om zijn eigen zoon Laszlo als erfopvolger te installeren, en daarvoor moet Ailinn verdwijnen.
Dragans plan mislukt en Ailinn en haar moeder Esha vluchten naar het Noorden, in de hoop Brennen daar te vinden. In plaats daarvan vinden ze piraten en vreemde magiers op hun weg, terwijl ze intussen op de hielen worden gezeten door Dragans handlanger, het nare heerschap Phong Severo. Het is het begin van een lange tocht door verre, vreemde landen.

315 bladzijden
vanaf 11 jaar
ISBN 978 90 5116 013 0
uitgever: De Vier Windstreken

Deel 5 van de Zeven Eilanden is verschenen en heet Zilverbloed.