Watermerk
Sluit

Zilverbloed- fragment

Raben zag hoe de glimlach plotseling van haar lippen verdween. "Is er iets?"

Aenor gaf niet meteen antwoord. Na een lange stilte fluisterde ze: "Voel jij het niet? Veranderingen van... kracht. Heb je ooit ervaren dat lucht heel ijl en dun kan zijn, maar ook zwaar en vol van dampen? Dat verschil, daar lijkt het op. Ik voel een... verzwaring... een grotere dichtheid van olkana, het komt uit het oosten en het verplaatst zich deze kant op."

Raben dacht aan de Orbis. Hij probeerde zijn toon luchtig te houden: "Misschien is de Orbis uit zijn voegen gebarsten en komen de oermagiërs de wereld weer belagen."

Aenor draaide zich met een scherpe ruk naar hem om, waarbij ze een wankele stap achteruit deed, zoals iemand doet die een harde klap gekregen heeft.

Boeken

Voorkant van het boek: Zilverbloed label fragment

INFO

Raben en Calli keren terug naar Kironos, waar ze zich aansluiten bij het geheime verbond dat door de oudste zoon van de voormalige Heerser geleid wordt; Enzor verzet zich samen met zijn jongere broer Arden tegen de ideeën van hun vader en de monnik Himmondar, en probeert met de hulp van een aantal bevriende gardisten eigen plannen te verwezenlijken.

Omdat alles erop wijst dat de Drie Geleerden intussen hun Orbis hebben verlaten en onderweg zijn naar de hoofdstad, om daar vandaan de macht over de Zeven Eilanden te grijpen, lijkt een krachtmeting onvermijdelijk…

Zilverbloed is het vijfde en laatste deel van De Kronieken van de Zeven Eilanden.

436 pagina's
ISBN: 9789051167580

De Engelse vertaling van Heksenhei heet Witching Moor en is bij de bibliotheek beschikbaar als e-boek.