Watermerk
sluit

Stormbrekers - fragment

"Sprookjes? Ik vertel geen sprookjes!" antwoordde de bard. "Sprookjes zijn voor kleine kinderen."

"Och kom, heksen die geen slotgracht over durven te steken?" Rossni grijnsde. "Mijn vriend hier..." hij wees op Raben, ""...vertelt me dat dat onzin is. Hij heeft heksen gekend die een hele oceaan overstaken!"

"Nou goed dan, misschien konden ze het wel maar wilden ze het niet," bromde Faber de Bard.

"En een lied over Zaul?" vroeg Rossni. "Bezing je die sprookjesfiguur wel eens?"

De bard trok de wenkbrauwen op. "Bedoel je Zaul de Magiër? Dat is een tamelijk griezelig personage. Zaul was een machtige magiër. Zijn Magie was die van de Gestalte. Er zijn drie soorten Magie, omdat de Drie de Magie in drieën hadden gesplitst. Drie disciplines. Van de Gestalte, van de Gedachte en van het Gebied. Ze meenden op die manier zo"n beetje alle verschijningsvormen van Magie te beslaan."

Hij schrok zich wild omdat Calli ineens met haar vuist op tafel sloeg.

"Pernenpis! Ik snap het! Gedaante, Gedachte, Gebied. Vogelheksen, Dwingers, Elementalisten." Haar uitgelaten lach schalde door de gelagkamer. "Dat zijn de drie soorten magie en ze bestaan nog steeds."

Boek

cover of Stormbrekers label fragment

INFO

Raben en Calli hebben de oversteek naar de oostelijke landen gemaakt en gaan daar voor een Familie van stormzingers aan de slag op hun stormboot de Cheron. Maar het botert niet erg tussen Calli en de Familie en dan wordt het schip ook nog eens bedreigd door luchtpiraten. Calli's droom is om de Kraaienburcht te bezoeken, de plek waar ooit machtige Elementalisten gewoond hebben. Dat zijn immers de mensen van wie zij haar gave heeft geërfd.

Wat niemand weet is dat intussen een paar oude, machtige magiërs uit een andere dimensie zijn ontwaakt. Zij hebben hun eigen plannen met de wereld en hebben hun oog laten vallen op de Zeven Eilanden, waar het nog steeds onrustig is.

Stormbrekers is het vierde deel van De Kronieken van de Zeven Eilanden.

365 pagina's
9789051166453

Deel 5 van de Zeven Eilanden is verschenen en heet Zilverbloed.