Watermerk

Vraag & antwoord

Wil je Mariëtte iets vragen?

Dat kan! Kijk eerst hieronder of je vraag niet al gesteld is.

 • ??

  Ok heb het boek Grijze Geheimen gelezen.
  Maar ik snap een ding niet: Is Flora nou ouder of jonger als Fink?
  En hoe oud dan?

  Verena, 06-10-2003

  Mariëttes antwoord:

  Op de eerste bladzijde van het boek staat dat Flora negen jaar is en op de volgende bladzijde dat Fink twee jaar ouder is. (Ik moest het zelf ook even opzoeken hoor.) Ze zitten bij elkaar in de klas omdat op het eiland maar zo weinig kinderen zijn dat ze niet voor elke leeftijd een andere groep met een andere onderwijzer kunnen maken.

 • ??

  hoe ben je aan de illustrator gekomen voor je boek de donkerrode das? Ik ga daar binnenkort een boekenbeurt over houden.

  Leonie Smit (8 jaar)

  Leonie Smit, 27-09-2003

  Mariëttes antwoord:

  De illustrator van 'de donkerrode das' is Jeska Verstegen, dat had je misschien al gezien. Zij staat op de gastenpagina, daar kun je van alles over haar vinden. Mijn uitgever had haar uitgezocht toen het manuscript van het boek klaar was, ik denk dat hij haar mooie tekeningen goed bij het gekke heksenverhaal vond passen.

 • ??

  U schreef bij iemand dat u de boeken van De vijf van Enid Blyton verslond. (Dat doe ik zelf ook) Maar had u ook alle delen zelf?

  Elsbeth, 06-09-2003

  Mariëttes antwoord:

  Jazeker! Ik kreeg toen ik klein was telkens weer een deeltje bij allerlei speciale gelegenheden; wanneer de zomervakantie was begonnen bijvoorbeeld, of wanneer ik een beetje grieperig een paar dagen thuis mocht blijven. Zo verzamelde ik alle delen van 'De vijf' en ook de avonturenserie ('Het eiland van avontuur' en zo, ken je die ook?) En ik heb ze nog steeds!

 • ??

  Maak je zelf al je tekeningen in je boeken?

  Nils, 01-09-2003

  Mariëttes antwoord:

  Nee, ik heb alleen 'De Viezerik' zelf getekend. Maar binnenkort verschijnt het boek 'Koet en Hoen' en dat heb ik wel weer zelf geïllustreerd.
  Kijk maar eens op de pagina GASTEN, daar vind je illustrators die twee andere boeken van mij hebben voorzien van mooie tekeningen.

 • ??

  Wat was vroeger jouw eigen lievelingsschrijver?

  Kamiel, 02-08-2003

  Mariëttes antwoord:

  Toen ik heel klein was, hield ik van Annie M.G. Schmidt, dat las mijn moeder mij voor. Later raakte ik helemaal verslingerd aan de Vijf Detectives van Enid Blyton. Ik hield ook heel erg van spannende, een beetje griezelige boeken. Ik lees nog steeds veel detectives en 'thrillers' zoals ze die dingen noemen. Maar ik heb ook alle Harry Potters gelezen, die zijn ook lekker spannend.

 • ??

  Gaat u nog meer griezelboeken schrijven?

  joost uit Delft, 02-08-2003

  Mariëttes antwoord:

  Niet meer over vampiers denk ik, zoals Fedor Fladder. Maar ik ben wel van plan om nog andere -misschien geen griezelige maar wel heel spannende- boeken te gaan schrijven. Wellicht iets over heksen of een lekker eng detective-verhaal. Had je nog een voorstel soms?

 • ??

  ik ben 9
  Waarom heb jij alleen de viezerik zelf getekend?

  aya, 01-08-2003

  Mariëttes antwoord:

  De Viezerik heb ik geïllustreerd toen ik pas begon, ik wilde toen eigenlijk illustrator worden, maar ik ontdekte al snel dat ik schrijven nog veel leuker vond. Tegenwoordig schrijf ik hele dagen en maak ik nog maar zo af en toe een paar tekeningetjes. Máár...binnenkort komt Koet en Hoen uit en dat heb ik wel weer zelf getekend!

Deel 5 van de Zeven Eilanden is verschenen en heet Zilverbloed.