Watermerk

Vraag & antwoord

Wil je Mariëtte iets vragen?

Dat kan! Kijk eerst hieronder of je vraag niet al gesteld is.

 • ??

  U schreef bij iemand dat u de boeken van De vijf van Enid Blyton verslond. (Dat doe ik zelf ook) Maar had u ook alle delen zelf?

  Elsbeth, 06-09-2003

  Mariëttes antwoord:

  Jazeker! Ik kreeg toen ik klein was telkens weer een deeltje bij allerlei speciale gelegenheden; wanneer de zomervakantie was begonnen bijvoorbeeld, of wanneer ik een beetje grieperig een paar dagen thuis mocht blijven. Zo verzamelde ik alle delen van 'De vijf' en ook de avonturenserie ('Het eiland van avontuur' en zo, ken je die ook?) En ik heb ze nog steeds!

 • ??

  Maak je zelf al je tekeningen in je boeken?

  Nils, 01-09-2003

  Mariëttes antwoord:

  Nee, ik heb alleen 'De Viezerik' zelf getekend. Maar binnenkort verschijnt het boek 'Koet en Hoen' en dat heb ik wel weer zelf geïllustreerd.
  Kijk maar eens op de pagina GASTEN, daar vind je illustrators die twee andere boeken van mij hebben voorzien van mooie tekeningen.

 • ??

  Wat was vroeger jouw eigen lievelingsschrijver?

  Kamiel, 02-08-2003

  Mariëttes antwoord:

  Toen ik heel klein was, hield ik van Annie M.G. Schmidt, dat las mijn moeder mij voor. Later raakte ik helemaal verslingerd aan de Vijf Detectives van Enid Blyton. Ik hield ook heel erg van spannende, een beetje griezelige boeken. Ik lees nog steeds veel detectives en 'thrillers' zoals ze die dingen noemen. Maar ik heb ook alle Harry Potters gelezen, die zijn ook lekker spannend.

 • ??

  Gaat u nog meer griezelboeken schrijven?

  joost uit Delft, 02-08-2003

  Mariëttes antwoord:

  Niet meer over vampiers denk ik, zoals Fedor Fladder. Maar ik ben wel van plan om nog andere -misschien geen griezelige maar wel heel spannende- boeken te gaan schrijven. Wellicht iets over heksen of een lekker eng detective-verhaal. Had je nog een voorstel soms?

 • ??

  ik ben 9
  Waarom heb jij alleen de viezerik zelf getekend?

  aya, 01-08-2003

  Mariëttes antwoord:

  De Viezerik heb ik geïllustreerd toen ik pas begon, ik wilde toen eigenlijk illustrator worden, maar ik ontdekte al snel dat ik schrijven nog veel leuker vond. Tegenwoordig schrijf ik hele dagen en maak ik nog maar zo af en toe een paar tekeningetjes. Máár...binnenkort komt Koet en Hoen uit en dat heb ik wel weer zelf getekend!

Deel 5 van de Zeven Eilanden is verschenen en heet Zilverbloed.