Watermerk

Vraag & antwoord

Wil je Mariëtte iets vragen?

Dat kan! Kijk eerst hieronder of je vraag niet al gesteld is.

 • ??

  heeft u een man? als u een man heeft, heeft u dan ook kinderen? hoe oud zijn ze? en hoe oud is uw man? wat willen de kinderen later worden? of geeft u zelf de opdracht wat ze later worden?

  alvast bedankt voor de antwoorden.. nin@ & @nne- Mieke

  nina & anne-mieke, 03-06-2005

  Mariëttes antwoord:

  Nee, ik heb geen man. Wel ooit gehad. Ik heb een zoon van vijftien, hij heet Sem en wil op het moment graag cameraman worden of geluidstechnicus, maar dat kan binnenkort best weer veranderen.

 • ??

  heb je je eigen naam gehouden?
  ik heet ook mariëtte.

  mariette anninga, 11-04-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ja hoor, zo heet ik m'n hele leven al. Jij ook?

 • ??

  heeft u een penvriendin
  die u uw vehalen verteld enzo?

  ps:ik wil er wel 1 zijn.
  groete

  lianne, 19-03-2005

  Mariëttes antwoord:

  Nee, ik heb geen penvriendin. Wat bedoel je eigenlijk precies? Of ik iemand mijn verhalen vertel nog voordat ze een boek worden? Nee, zelfs mijn huisgenoten mogen niks van mijn verhalen weten zolang ze nog niet af zijn!

 • ??

  hebben jullie een blaadje waar op staat hoe houd ik mijn boekbespreking


  alvast bedankt

  groetjes lianne

  lianne, 15-03-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ik denk dat je even naar de bibliotheek moet gaan, daar hebben ze vast wel tips. Of vraag je meester of juf om zo'n handig lijstje waar op staat wat er allemaal in een boekbespreking voor moet komen (bijvoorbeeld 1. over WIE gaat het - 2. WAAR speelt het verhaal zich af - 3. WANNEER speelt het zich af - 4. HOE wordt het verhaal verteld enz. Je leraar heeft vast wel zo'n overzicht.

 • ??

  ik heb gister ook al een mailtje gestuurd maar ik bedoel tot welke leeftijd is het boek viezerik??

  groeten erno

  erno, 03-03-2005

  Mariëttes antwoord:

  Joh, ik hou me daar eigenlijk nooit zo heel erg mee bezig. Maakt het eigenlijk wat uit? Als je het leuk vindt, dan lees je het. Vind je het al te kinderachtig, dan lees je het niet. Ik denk dat het officieel wel tot een jaar of tien/elf zal zijn.

 • ??

  ik heb het boek viezerik en ik wou graag weten voor welke leeftheid dat boek is??

  groeten erno

  Erno, 02-03-2005

  Mariëttes antwoord:

  De Viezerik is voor kinderen van een jaar of acht, tenzij je op je zesde al supergoed kunt lezen natuurlijk, of op je tiende nog steeds niet...

 • ??

  Ik ben een leraar van Spaanse taal, Ik wil graag weten als uw boeken zijn ook te vinden in spaanse taal.
  Als uw wil kan ik ook ze vertalen

  Patricia Alguiar, 28-02-2005

  Mariëttes antwoord:

  Nee, mijn boeken zijn niet in het Spaans te krijgen, helaas.

 • ??

  Geachte schrijver/uitgever,

  Uw naam hebben we op zoek naar gegevens over kinderboeken op het internet gevonden.
  I.v.m. “World Book and Copyright Day” van de UNESCO op 23 april a.s. willen onze oudercommissie KOMAFRA en de leerkrachten van het St. Franciscuscollege Curacao te Tulpenboomstraat 2 wijzen op het belang van het lezen in de ontwikkeling van onze kinderen.
  In het kader van de internationale dag van het lezen op 23 april 2005 gaan wij een geweldige boekenfestival organiseren.
  Hiervoor willen wij de hulp vragen aan, schrijvers, uitgevers, boekhandels, bibliotheken ex-leerlingen enz. enz. die zich gemotiveerd voelen om het lezen te bevorderen, vragen om de school een boek cadeau te geven zodat onze droom van een bibliotheek gerealiseerd kan worden.
  Hopend u voldoende te hebben ingelicht en op een positief reaktie verblijf ik,

  Hoogachtend


  Idseline Molina
  Commissaris

  Zulma Leito, 25-02-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ik denk dat u het beste even met mijn uitgever kunt mailen:
  info@vier windstreken.com
  Zij zullen vast wel een boekje kunnen missen.

 • ??

  Hallo, ik heb als oudere een vraag aan U.
  Ik ben 50+ en heb (volgens mijzelf) een leuk en spannend kinder verhaal geschreven enkele jaren geleden.
  Dit kwam ik onlangs weer tegen en eigenlijk wil ik er iets mee doen.
  Mijn vraag is dus of U het eens zou willen lezen.
  En hoe ik het eventueel naar U kan versturen.
  Uw website ziet er leuk uit, vandaar dat ik mijn vraag aan U stel.
  Hopelijk tot horens.
  Groetjes Petra v. Vugt.


  Petra v. Vugt, 17-02-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ik vind het wel leuk dat u mij uw eigen verhaal wilt sturen, maar eigenlijk is het veel beter als u het verhaal naar mijn uitgever stuurt, de Vier Windstreken. Daar kunnen ze u meteen vertellen of het iets is dat in boekvorm zou kunnen verschijnen. (Ik neem aan dat dat laatste toch is wat u graag zou willen?) Het adres is De Vier Windstreken, Ampèrelaan 3, 2289 CD Rijswijk. Stuur geen floppy o.i.d. maar een papieren versie. (Hou wel altijd zelf een kopie.) Succes!

 • ??

  U heeft in utrecht op school gezeten. Ik woon ook in Utrecht en mijn moeder denkt dat zij bij u in de klas heeft gezeten. Op de Gertrudisschool bij juffrouw Nijenhuijs. Klopt dat. Mijn moeder heet Marian van Dijk

  Rena Delsink, 08-02-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ik heb inderdaad bij juffrouw Nijenhuijs in de klas gezeten, dat klopt. Er zat wel een Marian bij mij in de klas, maar om je heel eerlijk de waarheid te zeggen, weet ik haar achternaam niet meer...maar het zou dus goed kunnen dat je moeder gelijk heeft.

 • ??

  Hoi, ik heb deze vraag er niet bij zien staan, maar ik heb hier een paar vraagjes.
  1. Vanaf welke leeftijd mag je boeken schrijven (ik ben namelijk 11 en als het dan nog niet mag houdt ik het gewoon in mijn eigen mapje.
  2. Hoe kan ik beginnen met boeken schrijven, hoe moet ik de indeling maken?
  Groetjes Cindy Korf

  Cindy Korf, 18-01-2005

  Mariëttes antwoord:

  Je mag natuurlijk op iedere leeftijd boeken maken! Bewaar je verhalen goed en zit er iets bij dat je zelf echt mooi vindt, laat het dan aan andere mensen lezen en vraag ze wat ze ervan vinden. Iets wat heel erg goed gelukt is, stuur je naar een uitgever. Het kan zijn dat je een tijdje moet oefenen voor je het echt goed genoeg vindt.
  Eerlijk gezegd begin ik zelf nooit met een indeling wanneer ik aan een nieuw boek begin, ik begin gewoon met schrijven! Ik vraag me alleen af hoe dik het ongeveer mag worden (afhankelijk van voor welke leeftijd het is) zodat ik ongeveer weet hoeveel bladzijdes ik nog te gaan heb en wanneer ik echt naar de ontknoping toe moet gaan werken. Maar er bestaan ook heel geordende typen schrijvers die netjes met hoofdstukindelingen beginnen en die van tevoren hele schema's maken. Ik heb zelf wel allerlei notitieboekjes overal rondslingeren waarin ik ideetjes opschrijf en die ideetjes vul ik regelmatig aan met weer nieuwe ingevingen.
  Lees iets dat af is wel altijd nog een paar keer na en kijk of het allemaal klopt en of het nergens saai wordt. En probeer om niet boos te worden als andere mensen aanmerkingen hebben op je verhaal, vaak hebben ze gelijk en moet je gewoon nog ergens iets verbeteren.
  Succes!

 • ??

  Wat is het ISBN nummer van het boek 'de tagliatelli's?

  hannie rood, 13-12-2004

  Mariëttes antwoord:

  Dat weet ik zelf nog niet, stuur je vraag even naar www.vierwindstreken.com, de uitgever van het boek.

 • ??

  Beste mevrouw Aerts.

  Ik heb de site doorgespit om te kijken of mijn vragen er bijstonden. Nog niet. Dus bij deze:

  1. Zijn er boeken van u in een andere taal verschenen? Nee? Ga verder met vraag 5. Ja? Ga verder met vraag 2.

  2. Ja? In welke taal/talen?
  3. Wie kwam als eerste met het idee om een boek te (laten) vertalen?
  4. Hoe wordt een vertaler uitgekozen?

  5. Nee? Als het voor niks kon, welk boek zou u dan willen laten vertalen en naar welke taal?


  Wachtend op het volgende spannende boek,

  Bianca

  bianca, 06-12-2004

  Mariëttes antwoord:

  Nog niet, jammer genoeg. Als het aan mij lag dan werden de boeken waarin de hoofdfiguren niet zo erg willen deugen maar eens in een scandinavische taal omgezet (die noorderlingen houden ook wel van dwarse types) en de wat bravere hoofdpersonen zouden het best in het Engels kunnen gaan proberen.

 • ??

  Hoi hoi, ik wilde even zeggen dat ik het een leuke site vind! Ik zag laatst nog een boek liggen, de viezerik. Echt heel leuk! Trouwens, alvast gefeliciteerd sam! morgen zijn we jarig! Jullie krijgen de groeten van ons allemaal...
  p.s. weten jullie eigelijk nog wie wij zijn?? Mail ons snel terug.. groetjes saskia, lucille, max en véronique

  Saskia de Klerk, 28-11-2004

  Mariëttes antwoord:

  Ja, natuurlijk weet ik nog wie jullie zijn. Al waren jullie wel nog maar peuters toen ik jullie voor het laatst zag hoor! En nu kunnen jullie allemaal lezen... M'n boeken zijn in de meeste bibliotheken ook wel te vinden, of anders aan te vragen. (Voor iemand die net veertien is geworden, is 'de Viezerik' wel wat te kinderachtig, ik zou 'de Negen munten van Marthe' eens proberen.)

 • ??

  Ik ben Kirsten en ik ben 11 jaar oud.Zelf heb ik ook al verschillende verhalen geschreven die net zo lang zijn als een boek.Sommige schrijvers zeggen dat ze een verhaal vaak een paar keer overtypen voor ze hem goed vinden.Doet u dat ook?

  Kirsten, 22-11-2004

  Mariëttes antwoord:

  Ja, nadat ik een verhaal geschreven heb, laat ik het zelfs meestal een jaartje liggen, om het pas daarna weer opnieuw door te lezen en te verbeteren. Op die manier kun je beter je fouten zien en de zinnen die niet lekker lopen, die haal je er dan bij dat herlezen allemaal uit.
  Als een jaar je te lang lijkt, kun je natuurlijk ook gewoon een paar weken wachten en het dan nog eens doorkijken. Succes met je eigen verhalen!

 • ??

  Hallo mevrouw,

  Tijdens m'n stage in een lagere school in Ieper zal ik uw boek 'De negen munten van Marthe' promoten. Ik heb het gelezen en vond het een heel mooi en spannend boek. Graag zou ik de kinderen van het vijfde leerjaar aansporen het boek ook te lezen, daarom vraag ik u of het mogelijk zou zijn te vragen aan Lena, het hoofdpersonage, of ze een briefje zou willlen schrijven aan de kinderen van de klas waaraan ik uw boek zal promoten.

  Vriendelijke groeten
  juf Annelies

  Annelies Riviere, 22-11-2004

  Mariëttes antwoord:

  Ik vind het wel een erg leuk idee, al is het wel heel lang geleden dat ik vanuit Lena gedacht heb want dat boek heb ik enige jaren geleden geschreven. Ik zal eens kijken of het nog lukt en stuur het resultaat dan binnenkort naar uw emailadres.

 • ??

  wilt u een foto naar mijn e-mail adres sturen hoe u er nu uitziet voor mijn boekbespreking

  eefje, 21-11-2004

  Mariëttes antwoord:

  Foto's zijn erg grote plaatjes om te versturen, het kan zijn dat dat niet lukt met jouw hotmail. Je kunt misschien beter even kijken op de website van de stichting Schrijvers School Samenleving, die hebben pagina's over schrijvers, met foto's. En anders staan er wel fotootjes op de website van de uitgeverij De Vier Windstreken. Veel succes met je boekbespreking!

 • ??

  Het boek tagliatelli's weet jij wanneer dat verschijnt? Graag een bericht hierover.
  Groet,
  Wil van den Akker

  wil van den akker, 15-11-2004

  Mariëttes antwoord:

  Ik hoop zo snel mogelijk! Het was al gepland voor het najaar, maar er was wat oponthoud denk ik. Misschien moet je dat aan de uitgeverij -De Vier Windstreken- vragen, als je een precieze datum wilt.

 • ??

  Dit is geen vraag maar ik heb je boek uitgelezen[Je weet wel dat jongentje in de jury] En ik vond het een geweldig boek

  Reinout, 11-11-2004

  Mariëttes antwoord:

  Ja, ik weet het nog. Blij dat je het boek mooi vond!

 • ??

  hallo mariette aerts,
  ik heb een keer om een foto van uw gevraagd en die heb ik toen ook gekregen u had daar hondenriemen om uw hals.Welke honden heeft u????ik heb zelf ook een hond een hollandse smous hond egt een skatje.ik heb woensdag een katje uit het asiel gehaald een europese korthaar ook een skatje.ik heb een hele tijd geleden een boek van u gelezen :De negen munten van marthe.ik weet heel het verhaal nu nog steeds uit mijn hoofd!waar woont u misschien dicht bij overijssel????????
  groetjes erno,bobbie(hond),diesel(kat)

  Erno kroon, 08-10-2004

  Mariëttes antwoord:

  Ik had twee Jack Russellterriers, heb er nu nog maar eentje: Jippie. Ik heb ook negentien jaar lang een witte kat gehad, die heette Oetje Poe.
  En nee, niet in Overijssel, ik woon in Utrecht.

De Engelse vertaling van Heksenhei heet Witching Moor en is bij de bibliotheek beschikbaar als e-boek.