Watermerk

Vraag & antwoord

Wil je Mariëtte iets vragen?

Dat kan! Kijk eerst hieronder of je vraag niet al gesteld is.

 • ??

  in welke winkel krijg je het boek van heksenhie

  daphne, 30-09-2005

  Mariëttes antwoord:

  Je kunt het in elk geval in iedere boekwinkel bestellen, het ISBnummer vind je op deze website op de BOEKENpagina. De bibliotheek zal het over een poosje ook wel hebben, maar dat duurt atijd even.

 • ??

  hai mariette ik heb het boek heksenhei gelezen en ik vond het zo leuk dat ik bijna moet huilen toen hetuit was . Ikzou het dus Heeeeeel leuk vinden als je nog een of twee delen er van schreef. Of heb je al iets anders wat je ook wel iets voor mij vind als ik het boek heksenhei leuk vind dus iets wat er op lijk. Groetjes van Veerle!!!

  veerle, 27-09-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ik kan je niet echt iets vergelijkbaars aanraden, Heksenhei is het enige boek over heksen of zulk soort types dat ik geschreven heb. Ganzeborden bij oma gaat over twee vervelende kinderen die in een spelletje verdwijnen en in een vreemde wereld terechtkomen, Grijze Geheimen gaat over piraten, De negen munten van Marthe over een diefstal, heel ander soort onderwerpen dus. Maar je kunt ze proberen, de bibliotheek heeft ze wel. En anders moet je nog een tijdje geduld hebben, vrees ik, het duurt nog even voor het volgende boek dat zich in een soort fantasiewereld afspeelt uitkomt.

 • ??

  Wij hebben kinderboeken week op school, over magie en tovennarij. Heeft u ook het boek Heksenhei geschreven want dat stond niet bij de boekenlijst die u heeft geschreven. zo ja, wilt u er dan wat informatie sturen!

  groetjes carlie en lynn

  lynn en carlie, 26-09-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ja, ik heb Heksenhei geschreven. Goed dat jullie me eraan helpen herinneren dat mijn website bijgewerkt moet worden! Vanaf morgen staat het boek op de pagina BOEKEN, goed?

 • ??

  ik wil meer plaatjes over ganzenborden kan dat?

  kely, 23-09-2005

  Mariëttes antwoord:

  Je vraag is me niet helemaal duidelijk, wat is je bedoeling precies???

 • ??

  komt er een vervolg op ganzenborden bij oma ?

  katrijn, 17-09-2005

  Mariëttes antwoord:

  Nee, ik ben bang van niet, het is al zo lang geleden dat ik dat boek geschreven heb! Maar er komt over een poosje wel een boek uit dat er een beetje op lijkt.

 • ??

  Hoi, ik heb een kinderboek geschreven voor beginnende lezers of om voor te lezen. Nu wil ik het naar een uitgever brengen maar weet niet naar welke. Ik hoop dat u kan helpen.
  alice

  Alice Blok, 05-08-2005

  Mariëttes antwoord:

  Tja, ik ken er ook maar eentje, mijn eigen uitgever. Probeer het daar eens, zou ik zeggen.
  De Vier Windstreken
  Ampèrelaan 3
  2289 CD Rijswijk
  Succes!

 • ??

  Hoi Mariette

  Mijn hobby is van kinds af aan verhalen schrijven.
  Ik stop alleen elke keer omdat ik niet weet met wat voor zin in kan beginnen met een boek? weet jij iets.
  Dan gaat de rest vanzelf denk ik! Suc6 Groetjes Aliene

  Aliene, 04-08-2005

  Mariëttes antwoord:

  Tja, 'er was eens' is enorm afgezaagd, maar eigenlijk kun je met elke zin die je maar kunt bedenken beginnen. Leg maar eens een paar boeken naast elkaar en lees van allemaal de eerste zin. Verzin zelf een paar zinnen die daar op lijken, maar net niet hetzelfde zijn. Misschien krijg je dan vanzelf inspiratie. Lukt het niet, dan kom je nog maar eens terug, wellicht weet ik nog andere trucjes...

 • ??

  In verband met een kinderboekenspecial in het najaar voor op de website Zinweb.nl was me ter ore gekomen dat de boektitel De Heksenhei in voorbereding is. Klopt dit en kunt u kort iets over de inhoud vertellen, s.v.p.? een vriendelijke groet Myrte Gay-Balmaz

  Myrte, 01-08-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ja, Heksenhei verschijnt dit najaar.
  Het gaat over Karim en Lenne die na school de kortste weg naar huis nemen, over de hei, ook al mogen ze dit niet van hun ouders. Er zijn in het verleden geheimzinnige dingen gebeurd op die heide en volgens sommigen is het er nog steeds niet pluis. Uiteraard gaat het boek over heksen, vriendelijke maar ook heel gevaarlijke. Het is bedoeld voor kinderen van een jaar of elf/twaalf. Binnenkort zet ik een beschrijving, stukje tekst en het omslag op m'n website, in het rijtje bij de andere boeken.

 • ??

  wij hebben uw mail gezien en we waren blij! wij hebben nog 2 vragen: 1, heeft u msn? 2, hebben uw kinderen msn? 3, kan u msn schrijfen? zoals: hoezzie(hoe is het) sgrijfe(schrijfen) lagge ik hebbe veel sin in je siet(lachen ik heb veel zin je je site)

  dat was het doeg doeg! kissie Nin@ & @nne-Mieke

  Nin@ & @nne-Mieke, 10-06-2005

  Mariëttes antwoord:

  Nee, ik msn niet, daar heb ik helemaal geen tijd voor! Mijn zoon van 15 natuurlijk wel.

 • ??

  heeft u een man? als u een man heeft, heeft u dan ook kinderen? hoe oud zijn ze? en hoe oud is uw man? wat willen de kinderen later worden? of geeft u zelf de opdracht wat ze later worden?

  alvast bedankt voor de antwoorden.. nin@ & @nne- Mieke

  nina & anne-mieke, 03-06-2005

  Mariëttes antwoord:

  Nee, ik heb geen man. Wel ooit gehad. Ik heb een zoon van vijftien, hij heet Sem en wil op het moment graag cameraman worden of geluidstechnicus, maar dat kan binnenkort best weer veranderen.

 • ??

  heb je je eigen naam gehouden?
  ik heet ook mariëtte.

  mariette anninga, 11-04-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ja hoor, zo heet ik m'n hele leven al. Jij ook?

 • ??

  heeft u een penvriendin
  die u uw vehalen verteld enzo?

  ps:ik wil er wel 1 zijn.
  groete

  lianne, 19-03-2005

  Mariëttes antwoord:

  Nee, ik heb geen penvriendin. Wat bedoel je eigenlijk precies? Of ik iemand mijn verhalen vertel nog voordat ze een boek worden? Nee, zelfs mijn huisgenoten mogen niks van mijn verhalen weten zolang ze nog niet af zijn!

 • ??

  hebben jullie een blaadje waar op staat hoe houd ik mijn boekbespreking


  alvast bedankt

  groetjes lianne

  lianne, 15-03-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ik denk dat je even naar de bibliotheek moet gaan, daar hebben ze vast wel tips. Of vraag je meester of juf om zo'n handig lijstje waar op staat wat er allemaal in een boekbespreking voor moet komen (bijvoorbeeld 1. over WIE gaat het - 2. WAAR speelt het verhaal zich af - 3. WANNEER speelt het zich af - 4. HOE wordt het verhaal verteld enz. Je leraar heeft vast wel zo'n overzicht.

 • ??

  ik heb gister ook al een mailtje gestuurd maar ik bedoel tot welke leeftijd is het boek viezerik??

  groeten erno

  erno, 03-03-2005

  Mariëttes antwoord:

  Joh, ik hou me daar eigenlijk nooit zo heel erg mee bezig. Maakt het eigenlijk wat uit? Als je het leuk vindt, dan lees je het. Vind je het al te kinderachtig, dan lees je het niet. Ik denk dat het officieel wel tot een jaar of tien/elf zal zijn.

 • ??

  ik heb het boek viezerik en ik wou graag weten voor welke leeftheid dat boek is??

  groeten erno

  Erno, 02-03-2005

  Mariëttes antwoord:

  De Viezerik is voor kinderen van een jaar of acht, tenzij je op je zesde al supergoed kunt lezen natuurlijk, of op je tiende nog steeds niet...

 • ??

  Ik ben een leraar van Spaanse taal, Ik wil graag weten als uw boeken zijn ook te vinden in spaanse taal.
  Als uw wil kan ik ook ze vertalen

  Patricia Alguiar, 28-02-2005

  Mariëttes antwoord:

  Nee, mijn boeken zijn niet in het Spaans te krijgen, helaas.

 • ??

  Geachte schrijver/uitgever,

  Uw naam hebben we op zoek naar gegevens over kinderboeken op het internet gevonden.
  I.v.m. “World Book and Copyright Day” van de UNESCO op 23 april a.s. willen onze oudercommissie KOMAFRA en de leerkrachten van het St. Franciscuscollege Curacao te Tulpenboomstraat 2 wijzen op het belang van het lezen in de ontwikkeling van onze kinderen.
  In het kader van de internationale dag van het lezen op 23 april 2005 gaan wij een geweldige boekenfestival organiseren.
  Hiervoor willen wij de hulp vragen aan, schrijvers, uitgevers, boekhandels, bibliotheken ex-leerlingen enz. enz. die zich gemotiveerd voelen om het lezen te bevorderen, vragen om de school een boek cadeau te geven zodat onze droom van een bibliotheek gerealiseerd kan worden.
  Hopend u voldoende te hebben ingelicht en op een positief reaktie verblijf ik,

  Hoogachtend


  Idseline Molina
  Commissaris

  Zulma Leito, 25-02-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ik denk dat u het beste even met mijn uitgever kunt mailen:
  info@vier windstreken.com
  Zij zullen vast wel een boekje kunnen missen.

 • ??

  Hallo, ik heb als oudere een vraag aan U.
  Ik ben 50+ en heb (volgens mijzelf) een leuk en spannend kinder verhaal geschreven enkele jaren geleden.
  Dit kwam ik onlangs weer tegen en eigenlijk wil ik er iets mee doen.
  Mijn vraag is dus of U het eens zou willen lezen.
  En hoe ik het eventueel naar U kan versturen.
  Uw website ziet er leuk uit, vandaar dat ik mijn vraag aan U stel.
  Hopelijk tot horens.
  Groetjes Petra v. Vugt.


  Petra v. Vugt, 17-02-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ik vind het wel leuk dat u mij uw eigen verhaal wilt sturen, maar eigenlijk is het veel beter als u het verhaal naar mijn uitgever stuurt, de Vier Windstreken. Daar kunnen ze u meteen vertellen of het iets is dat in boekvorm zou kunnen verschijnen. (Ik neem aan dat dat laatste toch is wat u graag zou willen?) Het adres is De Vier Windstreken, Ampèrelaan 3, 2289 CD Rijswijk. Stuur geen floppy o.i.d. maar een papieren versie. (Hou wel altijd zelf een kopie.) Succes!

 • ??

  U heeft in utrecht op school gezeten. Ik woon ook in Utrecht en mijn moeder denkt dat zij bij u in de klas heeft gezeten. Op de Gertrudisschool bij juffrouw Nijenhuijs. Klopt dat. Mijn moeder heet Marian van Dijk

  Rena Delsink, 08-02-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ik heb inderdaad bij juffrouw Nijenhuijs in de klas gezeten, dat klopt. Er zat wel een Marian bij mij in de klas, maar om je heel eerlijk de waarheid te zeggen, weet ik haar achternaam niet meer...maar het zou dus goed kunnen dat je moeder gelijk heeft.

 • ??

  Hoi, ik heb deze vraag er niet bij zien staan, maar ik heb hier een paar vraagjes.
  1. Vanaf welke leeftijd mag je boeken schrijven (ik ben namelijk 11 en als het dan nog niet mag houdt ik het gewoon in mijn eigen mapje.
  2. Hoe kan ik beginnen met boeken schrijven, hoe moet ik de indeling maken?
  Groetjes Cindy Korf

  Cindy Korf, 18-01-2005

  Mariëttes antwoord:

  Je mag natuurlijk op iedere leeftijd boeken maken! Bewaar je verhalen goed en zit er iets bij dat je zelf echt mooi vindt, laat het dan aan andere mensen lezen en vraag ze wat ze ervan vinden. Iets wat heel erg goed gelukt is, stuur je naar een uitgever. Het kan zijn dat je een tijdje moet oefenen voor je het echt goed genoeg vindt.
  Eerlijk gezegd begin ik zelf nooit met een indeling wanneer ik aan een nieuw boek begin, ik begin gewoon met schrijven! Ik vraag me alleen af hoe dik het ongeveer mag worden (afhankelijk van voor welke leeftijd het is) zodat ik ongeveer weet hoeveel bladzijdes ik nog te gaan heb en wanneer ik echt naar de ontknoping toe moet gaan werken. Maar er bestaan ook heel geordende typen schrijvers die netjes met hoofdstukindelingen beginnen en die van tevoren hele schema's maken. Ik heb zelf wel allerlei notitieboekjes overal rondslingeren waarin ik ideetjes opschrijf en die ideetjes vul ik regelmatig aan met weer nieuwe ingevingen.
  Lees iets dat af is wel altijd nog een paar keer na en kijk of het allemaal klopt en of het nergens saai wordt. En probeer om niet boos te worden als andere mensen aanmerkingen hebben op je verhaal, vaak hebben ze gelijk en moet je gewoon nog ergens iets verbeteren.
  Succes!

De Kronieken van de Zeven Eilanden zullen uiteindelijk uit vijf delen bestaan.