Watermerk

Vraag & antwoord

Wil je Mariëtte iets vragen?

Dat kan! Kijk eerst hieronder of je vraag niet al gesteld is.

 • ??

  als een uitgeverij niks kost,waarom staan er dan hoge geldbedragen op de sites van uitgeverijen?en waar kun je het beste in schrijven( in een schrift of op losse blaadjes en dan in een mapje)of hoe doet u dat,als u een boek wilt gaan schrijven?????en wilt de uitgever ook iets over ons zelf weten???

  chantal, 25-10-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ik schrijf zelf alles op de computer en stuur een geprinte versie op. En de uitgever wil pas iets iets over je weten als het boek echt uitgegeven wordt.

 • ??

  ik ga mijn boekbespreking over de negen munten van Mathe doen, ik heb hem 11 nov. al (help) (!)
  maar goed, het lukt me voor geen meter! kun je me info geven om hier een boekbespreking over te houden? ik mag niet meer dan 12 steekwoorden opschrijven :( HELP ME S.V.P

  Lotte, 25-10-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ja, ik kan jou je boekbespreking moeilijk voorkauwen natuurlijk, dan krijg ik het aan de stok met alle juffen en meesters van Nederland! Nou, negen steekwoorden moet niet zo moeilijk zijn, zo uit m'n hoofd:
  alleen-Julia-huis-Marthe-inbrekers-
  tehuis-kelder-opgesloten-verzorger-
  vastgebonden-politie-munten.
  Zo goed?

 • ??

  ik bedoelde eigenlijk,hoeveel het gemiddeld kost een uitgever en als ze iets met je werk gaan doen????

  chantal, 23-10-2005

  Mariëttes antwoord:

  Als een uitgever jouw werk uit gaat geven, dan kost dat jou helemaal niks, integendeel, het is de bedoeling dat jij daar juist geld mee verdient!

 • ??

  Hoi Mariette,

  Even een vraagje. Ik heb een verhaal geschreven voor een kinderboek en dat naar een uitgever gestuurd. Nu kreeg ik bericht terug dat ze het niet geschikt vonden om uit te geven omdat het niet in hun fonds past. Weet jij wat ze daar mee bedoelen? Dat het niet bij hun huisstijl past? De personages waren teveel karikaturen. Is het nu nog zinvol om naar andere uitgevers te sturen? Werd het bij jou wel meteen goed gekeurd?

  Alvast bedankt!

  Groetjes Corina

  Corina, 20-10-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ik weet niet naar welke uitgever je het gestuurd hebt, maar je kunt het allicht nog eens ergens anders proberen. Of je vraagt wat er precies aan schort en of dat aan te passen is. Ja, mijn eerste twee exemplaren werden meteen aangenomen, maar je kunt ook gewoon geluk hebben.

 • ??

  nog 1 vraagje: maar dat kost natuurlijk wel (veel ) geld,om iets naar een uitgever te sturen.
  en als er iets mee word gedaan????

  esther, 20-10-2005

  Mariëttes antwoord:

  Tja...dat wordt sparen dan! Je leert er in ieder geval hopelijk wel wat van. Als er iets mee wordt gedaan, dan krijg je daar eerst keurig bericht van.

 • ??

  hoeveel kost het gemiddeld,als je iets naar een uitgever stuurd ????

  chantal, 20-10-2005

  Mariëttes antwoord:

  Een paar euro portokosten, als het een dik pak papier is ongeveer zes of zeven.

 • ??

  Lieve Mariette, ik moet een boekverslag over een boek over magie maken en ik heb Heksenhei gekozen. Maar ik wilde ook nog wat informatie over jou vertellen daarom wilde ik vragen of u de belangrijkste dingen over u wil zeggen. Veel liefs Sanna

  sanna, 16-10-2005

  Mariëttes antwoord:

  De belangrijkste dingen over mij staan op mijn website op de pagina OVER MIJ. Daar kun je alles vinden wat je weten wilt.

 • ??

  ik wil zelf ook boeken of gedichtenbundels gaan schrijven en dan laten uitgeven,maar ik weet niet hoe ik moet beginnen.

  kunt u mij dat vertellen alstublieft???

  esther, 14-10-2005

  Mariëttes antwoord:

  Heel eenvoudig, je stuurt wat je gemaakt hebt gewoon op naar een uitgever. Moet je wel eerst iets maken natuurlijk. Als je echt heel erg van schrijven houdt, dan komt dat begin vanzelf. Daar kan ik je geen trucjes voor leren.

 • ??

  hallo...
  donderdag de 13e moet ik met mijn vriendin voor de klas iets vertellen over trollen...
  maar ik kon nergens iets vinden over trollen...
  weet u iets over trollen???
  schrijf dan znel...
  Want donderdag is het al zover...

  groeten van Sietske& Floor...

  sietske, 11-10-2005

  Mariëttes antwoord:

  Nou, het enige dat ik over trollen weet, is wat er in mijn boek De Trollen van Sol staat. Wacht, ik zal het er even bijpakken. O ja, volgens Sol de Smid zijn trollen gemeen en eng en harig, ze vloeken en ze stinken, ze laten winden waar je bij staat. Ik geloof alleen niet dat Sol daar helemaal gelijk in had. In het Wilde Woud zitten bostrollen die als ze stil zitten net lijken op een takkenbosje. Ze wassen zich niet zo vaak en daarom zijn ze begroeid met mos. Maar er bestaan ook steentrollen, die op een grote kei lijken als ze niet bewegen. Er staat nog veel meer in het boek, maar het gaat te ver om dat hier allemaal op te sommen.
  Succes met de spreekbeurt!

 • ??

  hoe lang schrijft u al boekken. en waarom?
  vind u het ook leuk om het te doen.
  waneer wou u al schrijfster worden

  ahmet sarpdag, 04-10-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ik schrijf nu ruim tien jaar. Ik vind het het leukste wat er bestaat, nou ja, op lezen na misschien. Lekker in een andere wereld wegduiken en tegen de echte wereld zeggen: de groeten!
  Ik heb besloten om schrijver te worden toen het maken van prentenboekn niet lukte. Maar ik heb er geen spijt van, tegenwoordig vind ik schrijven veel leuker dan tekenen.

 • ??

  hoe lang schrijft u al? En wat vind u het leuks aan verhalen schrijven?

  angie, 04-10-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ik schrijf nu een jaar of tien.
  Het leukste aan schrijven is dat je je eigen wereld kunt verzinnen en dat het in die wereld gaat zoals jij dat wil, je hebt het er helemaal zelf voor het zeggen!

 • ??

  in welke winkel krijg je het boek van heksenhie

  daphne, 30-09-2005

  Mariëttes antwoord:

  Je kunt het in elk geval in iedere boekwinkel bestellen, het ISBnummer vind je op deze website op de BOEKENpagina. De bibliotheek zal het over een poosje ook wel hebben, maar dat duurt atijd even.

 • ??

  hai mariette ik heb het boek heksenhei gelezen en ik vond het zo leuk dat ik bijna moet huilen toen hetuit was . Ikzou het dus Heeeeeel leuk vinden als je nog een of twee delen er van schreef. Of heb je al iets anders wat je ook wel iets voor mij vind als ik het boek heksenhei leuk vind dus iets wat er op lijk. Groetjes van Veerle!!!

  veerle, 27-09-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ik kan je niet echt iets vergelijkbaars aanraden, Heksenhei is het enige boek over heksen of zulk soort types dat ik geschreven heb. Ganzeborden bij oma gaat over twee vervelende kinderen die in een spelletje verdwijnen en in een vreemde wereld terechtkomen, Grijze Geheimen gaat over piraten, De negen munten van Marthe over een diefstal, heel ander soort onderwerpen dus. Maar je kunt ze proberen, de bibliotheek heeft ze wel. En anders moet je nog een tijdje geduld hebben, vrees ik, het duurt nog even voor het volgende boek dat zich in een soort fantasiewereld afspeelt uitkomt.

 • ??

  Wij hebben kinderboeken week op school, over magie en tovennarij. Heeft u ook het boek Heksenhei geschreven want dat stond niet bij de boekenlijst die u heeft geschreven. zo ja, wilt u er dan wat informatie sturen!

  groetjes carlie en lynn

  lynn en carlie, 26-09-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ja, ik heb Heksenhei geschreven. Goed dat jullie me eraan helpen herinneren dat mijn website bijgewerkt moet worden! Vanaf morgen staat het boek op de pagina BOEKEN, goed?

 • ??

  ik wil meer plaatjes over ganzenborden kan dat?

  kely, 23-09-2005

  Mariëttes antwoord:

  Je vraag is me niet helemaal duidelijk, wat is je bedoeling precies???

 • ??

  komt er een vervolg op ganzenborden bij oma ?

  katrijn, 17-09-2005

  Mariëttes antwoord:

  Nee, ik ben bang van niet, het is al zo lang geleden dat ik dat boek geschreven heb! Maar er komt over een poosje wel een boek uit dat er een beetje op lijkt.

 • ??

  Hoi, ik heb een kinderboek geschreven voor beginnende lezers of om voor te lezen. Nu wil ik het naar een uitgever brengen maar weet niet naar welke. Ik hoop dat u kan helpen.
  alice

  Alice Blok, 05-08-2005

  Mariëttes antwoord:

  Tja, ik ken er ook maar eentje, mijn eigen uitgever. Probeer het daar eens, zou ik zeggen.
  De Vier Windstreken
  Ampèrelaan 3
  2289 CD Rijswijk
  Succes!

 • ??

  Hoi Mariette

  Mijn hobby is van kinds af aan verhalen schrijven.
  Ik stop alleen elke keer omdat ik niet weet met wat voor zin in kan beginnen met een boek? weet jij iets.
  Dan gaat de rest vanzelf denk ik! Suc6 Groetjes Aliene

  Aliene, 04-08-2005

  Mariëttes antwoord:

  Tja, 'er was eens' is enorm afgezaagd, maar eigenlijk kun je met elke zin die je maar kunt bedenken beginnen. Leg maar eens een paar boeken naast elkaar en lees van allemaal de eerste zin. Verzin zelf een paar zinnen die daar op lijken, maar net niet hetzelfde zijn. Misschien krijg je dan vanzelf inspiratie. Lukt het niet, dan kom je nog maar eens terug, wellicht weet ik nog andere trucjes...

 • ??

  In verband met een kinderboekenspecial in het najaar voor op de website Zinweb.nl was me ter ore gekomen dat de boektitel De Heksenhei in voorbereding is. Klopt dit en kunt u kort iets over de inhoud vertellen, s.v.p.? een vriendelijke groet Myrte Gay-Balmaz

  Myrte, 01-08-2005

  Mariëttes antwoord:

  Ja, Heksenhei verschijnt dit najaar.
  Het gaat over Karim en Lenne die na school de kortste weg naar huis nemen, over de hei, ook al mogen ze dit niet van hun ouders. Er zijn in het verleden geheimzinnige dingen gebeurd op die heide en volgens sommigen is het er nog steeds niet pluis. Uiteraard gaat het boek over heksen, vriendelijke maar ook heel gevaarlijke. Het is bedoeld voor kinderen van een jaar of elf/twaalf. Binnenkort zet ik een beschrijving, stukje tekst en het omslag op m'n website, in het rijtje bij de andere boeken.

 • ??

  wij hebben uw mail gezien en we waren blij! wij hebben nog 2 vragen: 1, heeft u msn? 2, hebben uw kinderen msn? 3, kan u msn schrijfen? zoals: hoezzie(hoe is het) sgrijfe(schrijfen) lagge ik hebbe veel sin in je siet(lachen ik heb veel zin je je site)

  dat was het doeg doeg! kissie Nin@ & @nne-Mieke

  Nin@ & @nne-Mieke, 10-06-2005

  Mariëttes antwoord:

  Nee, ik msn niet, daar heb ik helemaal geen tijd voor! Mijn zoon van 15 natuurlijk wel.

Levels & Levens is in het Duits vertaald, het heet Zwischenwelten.