Watermerk

Vraag & antwoord

Wil je Mariëtte iets vragen?

Dat kan! Kijk eerst hieronder of je vraag niet al gesteld is.

 • ??

  Geachte heer/mevrouw,

  Wij zijn vijf studenten, Anouk de Vries, Lisa Beumer, Noah Wientjens, Marijn van der Eem en Lisanne Vegt, van de hoge school Leiden. Wij doen de opleiding Commerciële economie en zitten in het tweede studiejaar. In dit studiejaar staat het oprichten van je eigen bedrijf centraal, oftewel wij moeten onze eigen Student Company oprichtten. Het product wat wij hebben bedacht voor onze Student Company is een knuffel in combinatie met een boekje, wat zal helpen tegen vliegangst bij kinderen. Wij hebben voor dit boekje veel ideeën, maar wij zijn Commerciële Economie studenten, dus hebben helaas niet veel verstand van het schrijven van een kinderverhaal.

  Omdat het product is voor het verminderen van vliegangst hebben wij in gedachten om in het boekje de vliegreis te beschrijven. Hoe de reis begint vanaf huis tot en met de aankomst op de bestemming. Er wordt dan verteld over het inchecken, hoe de vlucht werkt, wat er tijdens de vlucht gebeuren kan enzovoort. Wij willen dat het boekje een positieve sfeer heeft, zodat kinderen inzien dat vliegen eigenlijk super leuk is en dat ze het niet eng moeten vinden.
  Onze doelgroep is kinderen van 4 t/m 10 jaar.

  Wel hebben wij een concept verhaal gemaakt (soort verhaallijn), maar de vraag is of u misschien naar ons concept zou kunnen kijken en er eventueel een eigen draai aan kan geven. Dit zodat het boekje op kinderniveau te lezen is en te begrijpen is voor de kinderen.

  Met voorbaat dank! Wij horen graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Anouk de Vries
  0639662646
  Anoukdv13@gmail.com

  Anouk de Vries, 30-11-2018

  Mariëttes antwoord:

  Dat wil ik wel doen maar mijn specialiteit is niet direct die leeftijdsgroep. Als ik jullie was dan zou ik contct opnemen met mijn uitgever, De Vier Windstreken. Zij maken prachtige prentenboeken en zijn daarin gespecialiseerd. Je mag het ook best naar mij opsturen hoor, maar ik weet niet of ik veel voor jullie kan doen.

 • ??

  Beste Mariette,

  Mijn naam is Jolanda, een Illustratie student van het AKV St. Joost. Op dit moment ben ik bezig als freelancer waarin ik opdrachten maak voor boeken, posters en andere promotie materialen. Ik heb een cartoon stijl en werk graag met humor, ik denk dat mijn stijl perfect past bij thriller/fictie/fantasie verhalen. Verder werk ik ook veel met omgevingen en landschappen wat hier mooi bij aansluit.

  Nu is mijn vraag of u nog een illustrator kan gebruiken? Wellicht dat we elkaar kunnen helpen!
  mijn portfolio is te bekijken op:
  https://lizmeows.wixsite.com/arts

  Met vriendelijke groetjes,
  Jolanda van Lith

  Jolanda van Lith, 29-11-2018

  Mariëttes antwoord:

  Ik ga zelf niet over de illustrators die mijn boeken of omslagen verfraaien, daarvoor moet je bij mijn uitgever zijn, de Vier Windstreken. Ik zou hen zeker benaderen, je weet maar nooit. Ik heb je illustraties bekeken en er zitten heel mooie tussen, vooral de zwart-wit tekeningen die een beetje spooky zijn. Ik denk dat ik nog wel eens iets zou kunnen schrijven dat daar zeker bij past.

 • ??

  Beste Mariette, ik mag van mijn oma een boek uitkiezen voor boekenweek. Maar doe dat niet want ik wacht op deel 5... weet je inmiddels al wanneer ie uit zal komen?

  Hartelijke groet,
  Mats!

  Mats, 06-10-2018

  Mariëttes antwoord:

  Ik heb hem wel af, maar hij moet nog naar de uitgever... en die doen er ook altijd een paar maanden over om er een boek van te maken... dus als ik jou was zou ik met deel 5 wachten tot de volgende kinderboekenweek en nu eerst nog even iets anders uitzoeken. Ik denk dat deel 5 komend voorjaar in de winkels ligt.

 • ??

  Beste Mariëtte,
  Wat een fantastische boeken, een heerlijke wereld om in te duiken, mijn zomervakantie is helemaal geslaagd! Is het al bekend wanneer het vijfde deel komt?
  Groetjes, Romy

  Romy, 13-08-2018

  Mariëttes antwoord:

  Dank je wel! Deel vijf is al wel af, maar ik moet het nog een laatste keer doornemen voor het naar de uitgever mag. Ik doe mijn best. ;-) Werk intussen namelijk ook alweer aan een heel nieuwe serie.

 • ??

  Worden de boeken over de kronieken van de zeven eilanden ooit nog verfilmt of zijn ze dat misschien al want dat lijkt me namelijk erg leuk ik zou vast een van de eerste zijn die (als het een of meerdere films worden ) naar de bioscoop gaat voor deze film er zijn namelijk zo veel fantasie wezens dat ik het soms even niet meer kan volgen zoals de waterlingen het lukt me meestal niet om daar een goed beeld van te krijgen en omdat er geen film is en het allemaal fantasie wezens zijn kan ik ook niet een plaatje op internet opzoeken het zou misschien ook leuk zijn als er een serie van komt en nog leuker zou zijn als die op Netflix zou komen .
  Ik denk dat ik niet de enige ben .vriendelijke groet sarah

  Sarah Vonk, 01-08-2018

  Mariëttes antwoord:

  Ik ben een schrijver, geen filmmaker, dus die vraag moet je eigenlijk aan iemand anders stellen. Aan een filmmaker dus, of misschien aan een tekenaar. ;-)

 • ??

  Beste mevrouw Aerts,

  Ik heb uw boek ''Heksenhei'' gelezen in het jaar dat het uitkwam (2005-2006) en ik vraag me af, gaat u een vervolg op dit fantastische verhaal schrijven, of een boek met een soortgelijk verhaal/onderwerp? Want het is tot de dag van vandaag mijn lievelingsboek ;-).

  Amir, 12-07-2018

  Mariëttes antwoord:

  Een vervolg ga ik niet schrijven, maar er zal vast nog wel eens een boek over heksen komen. Ik heb eerst een serie fantasy-boeken geschreven, de Elfae-reeks en daarna De Kronieken van de Zeven Eilanden, daar komen ook heksen en magiërs in voor. Misschien is dat wat voor je? Zo niet, dan zit er niets anders op dan nog wat geduld te hebben...

 • ??

  Beste Mariëtte,
  Ik heb U boek "koepels" gelezen.
  HEt is was een spannend maar ook voorspelbaar boek.
  Het boek had 477 bladzijdes na de eerste dag zat ik al bij bladzijde 390, ik kon gewoon niet stoppen met lezen!
  Van dit boek is toch geen vervolg?
  Dat vind ik erg jammer omdat ik denk dat je nog wel 1 of 2 delen er aan vast kan maken.
  Misschien als u tijd heeft tijd voor "Koepels 2"?
  Mvg,
  Brechje

  Brechje, 05-07-2018

  Mariëttes antwoord:

  Wordt het dan niet heel erg voorspelbaar??? ;-)
  Ik ben bezig aan een serie boeken met magiërs en piraten in de hoofdrol, misschien vind je die ook leuk.

 • ??

  Haihai, ik heb net stormbrekers uitgelezen maar kan niet wachten op boek 5! Wnr komt die uit hoopt u??

  Sach, 27-05-2018

  Mariëttes antwoord:

  Ik heb het net af, maar er gaan nog wel een aantal maanden overheen voor het gepubliceerd is. Even geduld dus nog!

 • ??

  Hallo Mariëtte

  Net 'Stormbrekers,' uitgelezen en ik kan bijna niet wachten op het vijfde deel. Echt super mooi uitgewerkt.

  Is het volgende boek echt het laatste? Ik zou nog wel een paar boeken langer in de wereld van Raben en Calli willen doorbrengen. :)

  Bedankt voor je mooie verhalen. Veel succes met schrijven.

  mvg Anneke

  anneke, 28-03-2018

  Mariëttes antwoord:

  Ja, deel 5 wordt het laatste. Maar ik ben alweer bezig met een nieuwe fantasy-serie. En wie weet keer ik ooit nog eens terug naar Raben en Calli...

 • ??

  Geachte mevrouw Aerts,

  Biga Groep is een sociale werkvoorziening gevestigd in Zeist. Met ons team Biga Bliksem nemen we in 2018 weer deel aan de Roparun.

  De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

  Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

  Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Zo heeft ons team een wijnactie, statiegeldflessenactie, bingo en zoeken wij naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

  Onze deelname is tevens een eerbetoon aan de collega's die wij het afgelopen jaren zijn verloren aan kanker en aan hen die op dit moment hun strijd nog strijden.

  Eén van de activiteiten die we organiseren is een bingo en veiling. Met deze bingo en veiling hopen wij zo veel mogelijk geld op te halen voor onze Roparundeelname en daarmee voor het goede doel. Om onze bingo en veiling tot een succes te maken benaderen wij onder andere schrijvers die hun medewerking willen verlenen en één of meer gesigneerde (kinder)boeken willen schenken die wij als prijs of veilingitem kunnen inzetten.

  Wij hopen, in navolging van andere schrijvers, op uw medewerking te mogen rekenen en kijken vol spanning uit naar uw reactie op onze mail.

  Met vriendelijke groet,

  Namens team Biga Bliksem


  Rutger de Jong
  Senior Personeelsadviseur
  030-8503200

  Biga Groep
  Thorbeckelaan 3
  3705 KJ ZEIST

  Rutger de Jong, 06-09-2017

  Mariëttes antwoord:

  Ik zit middenin een verhuizing en de boeken al in dozen, vraag het me later nog eens ;-)

 • ??

  Ik heb net Drakensteen uitgelezen en ben benieuwd wanneer het vierde boek uit is.

  Groetjes,
  Angelique

  Angelique, 11-06-2017

  Mariëttes antwoord:

  Hopelijk binnenkort...

 • ??

  Ik heb net Drakensteen uitgelezen en ik ben benieuwd wanneer stormbrekers uit is. Ik heb namelijk expres zo lang uitgesteld met het beginnen met lezen van het derde boek in de hoop dat ik niet zo lang moet wachten voordat het vierde boek uit is.

  Groetjes,
  Angelique

  Angelique, 11-06-2017

  Mariëttes antwoord:

  Ik ben net zo ongeduldig als jij, het is mijn uitgever die zo traag is, het manuscript ligt al maanden klaar... Maar ik zal het eens voor je navragen.

 • ??

  Ik weet niet of het u al eerder is gevraagd, maar is het ooit bij u opgekomen om een boek te schrijven naar ideeën van lichtelijk verstandelijk beperkte mensen?

  Ruurd Woltring, 22-03-2017

  Mariëttes antwoord:

  Nee, ik heb zelf genoeg fantasie ;-)

 • ??

  Eigenlijk geen vraag maar een compliment voor je prachtige series.

  Het huis Elfae en de zeven eilanden zijn erg goed. Ik was er zo blij mee dat er nog twee delen van de zeven eilanden reeks uit gaan komen. Het slot van deel drie (Drakensteen) liet me met nog zoveel vragen achter. De personages zijn enorm boeiend.

  Veel succes verder met schrijven.

  Anneke, 07-03-2017

  Mariëttes antwoord:

  Bedankt voor de complimenten!
  Ben bezig aan deel vijf.

 • ??

  bestaat er een film van het huis elfae want ik zou het leuk vinden dat ik het in actie zou zien zo niet maak het dan

  ayman, 22-02-2017

  Mariëttes antwoord:

  Helaas niet, en persoonlijk ben ik geen filmmaker, ik ben een schrijver...

 • ??

  Wanneer komt deel 4 uit van de serie " de kronieken van de zeven eilanden"?

  Tineke, 19-02-2017

  Mariëttes antwoord:

  Het manuscript ligt op dit moment bij de uitgever, dus hopelijk snel!
  Aan het laatste en vijfde deel wordt gewerkt.

 • ??

  Ik heb hier het boek "de donkerrode das" en aarzel om het nu al te geven aan mijn kleinzoon die straks 4 jaar wordt. Zou U kunnen zeggen voor welke leeftijd dit boek geschikt is? Kan hem ook nog een jaartje bewaren...
  Alvast heel veel dank voor Uw antwoord.
  Hartelijke groet
  Froukje Wiebenga

  Froukje Wiebenga, 31-12-2016

  Mariëttes antwoord:

  Als voorleesboek is het voor een vierjarige best geschikt, maar een vijfjarige zal het misschien nog leuker vinden en de grapjes beter snappen.

 • ??

  Ik zit in 5havo en moet een profielwerkstuk maken. ik doe het over de invloed van de Engelse taal op de Nederlandse taal. hiervoor wil ik een interview houden met een Nederlandse schrijver en zou het fijn vinden als u via de e-mail deze vragen kunt beantwoorden. ik hoor graag van u

  Daisy, 09-12-2016

  Mariëttes antwoord:

  Heb je dan vragen om te stellen?

 • ??

  hallo,

  ik zit in 2 HAVO van het bonhoeffer college Enschede locatie bruggetstraat, en ik moet voor nederlands een toets over een boek bedenken, ik heb het boek koepels van u gekozen omdat het een super leuk boek is, maar ik moet ook informatie over de schrijfer (u dus) en over uw andere boeken opzoeken.
  ik heb dus een paar vragen aan u,

  1 wat was de bedoeling van het schrijven van boeken voor u?

  2 welke boeken heeft u nog meer geschreven ?

  3 in hoeveel talen zijn uw boeken verkocht?

  4 wat vind u zelf het leukste/beste boek dat u ooit heeft geschreven??

  5 hoe ziet u de hoofdpersonen uit het boek koepels voor u?

  6 welk boek kan u aanraden voor mensen die houden van de genre avontuur en die met magie te maken hebben?

  dat waren mijn vragen misschien zijn het er wat veel maar ik ben dan ook zeer benieuwd.

  ik hoop dat u nog veel leuke boeken schrijft !!

  groeten van Wouter
  een hartstochtelijke fan/ Lezer

  wouter, 20-10-2016

  Mariëttes antwoord:

  1. Ik ben begonnen als illustrator en wilde tekst hebben om er tekeningen bij te kunnen maken.
  2. Kijk maar op de website, een hele lijst!
  3. Nederlands, Duits, Engels.
  4. Altijd het laatste, waar ik nog aan bezig ben.
  5. Heel doorsnee meisje, niets bijzonders.
  6. Twee series: Het Huis Elfae en De Kronieken van de Zeven Eilanden.

  Succes met de opdracht!

 • ??

  Dag Mariëtte,

  Ik zit al even te wachten op Drakensteen als eBook, maar ik vind enkel de paperbacks. Is daar al een datum voor bekend?

  Groetjes,

  Anton

  Anton, 04-09-2016

  Mariëttes antwoord:

  Ik heb het even nagevraagd bij de uitgever. Ze hadden het erg druk maar okrober zou moeten lukken.

Deel 5 van de Zeven Eilanden is verschenen en heet Zilverbloed.