Watermerk

Vraag & antwoord

Wil je Mariëtte iets vragen?

Dat kan! Kijk eerst hieronder of je vraag niet al gesteld is.

 • ??

  hoeveel boeken heeft u geschreven

  hugo brouwers, 05-02-2012

  Mariëttes antwoord:

  Ik geloof een stuk of zestien.

 • ??

  heeft u ook prijzen gewonnen met uw boeken.

  hugo brouwers, 05-02-2012

  Mariëttes antwoord:

  Nee, helaas (nog!) niet.

 • ??

  zijn er nog boeken van u bekroont

  lianne blok, 03-02-2012

  Mariëttes antwoord:

  Nee, (nog) niet.

 • ??

  we hebben het over dieren gehad, op welk dier lijk jij eigenlijk?

  isabel perdijk, 24-01-2012

  Mariëttes antwoord:

  Op een kat. Een beetje lui, soms een beetje nukkig, ietwat eenzelvig.

 • ??

  hoe oud is je zoon nu en wanneer is hij jarig.

  Hugo Brouwers, 23-01-2012

  Mariëttes antwoord:

  Sem is 22 en jarig in november.

 • ??

  wat is er zo bijzonder aan jou. ik zou dat wel graag willen weten?

  isabel perdijk, 23-01-2012

  Mariëttes antwoord:

  Aan mij? Niet zo veel. Hooguit dat ik te veel fantasie heb en gelukkig genoeg geduld om hele dagen stil achter een computer te zitten om daar verhalen van te brouwen.

 • ??

  hoe heette eigenlijk je kat

  isabel perdijk , 16-01-2012

  Mariëttes antwoord:

  De poes heette Oetje Poe.

 • ??

  hoe oud bend u nu

  esmee, 16-01-2012

  Mariëttes antwoord:

  Ik ben 49!

 • ??

  kun je wat informatie geven over de illustrator van fedor fladder?

  Julia, 14-01-2012

  Mariëttes antwoord:

  Nee, eerlijk gezegd ken ik hem helemaal niet, de uitgever heeft hem destijds uitgekozen. Zijn naam is Maarten van Lieshout, maar dat heb je zelf vast ook al in het boek zien staan.

 • ??

  welk boek vind je het mooiste

  jennefer, 12-01-2012

  Mariëttes antwoord:

  Bedoel je van mijn eigen boeken? Dan kies ik voor Heksenhei.

 • ??

  wat is een illustrator

  enrico , 09-01-2012

  Mariëttes antwoord:

  Iemand die tekeningen maakt bij een verhaal.

 • ??

  hallo,
  wat is uw meest populaire boek?
  en hoeveel boeken heeft u al gescheven?
  en nu de laatste vraag! : is het boek heksenhei geschikt voor een boekbespreking in groep 8?

  groetjes : robin

  robin, 09-01-2012

  Mariëttes antwoord:

  Het meest populaire boek is heksenhei!
  Ik heb ongeveer 18 boeken geschreven.
  En ja, heksenhei lijkt me wel geschikt voor groep 8, ik lees er zelf voor die leeftijd ook vaak uit voor.

 • ??

  Hallo Mariette,
  Zojuist heb ik mijn dochter 'Koepels' kado gedaan, omdat ik het super vind dat het IEMAND lukt om in Nederland een SF-boek uitgegeven te krijgen bij een 'reguliere' uitgeverij (gefeliciteerd daarmee!)en omdat mijn dochter zojuist 'de Hongerspelen' verslonden heeft. Er is dus hoop... Als ze het uit heeft, ga ik het natuurlijk zelf ook lezen. Denk je dat je nog meer SF-boeken gaat schrijven?

  Heidi, 29-12-2011

  Mariëttes antwoord:

  Eigenlijk ben ik meer van de fantasy, maar wie weet. SF is best lastig, het is al snel gedateerd als je niet uitkijkt. Als ik het nog eens doe dan zal het in elk geval vast heel anders worden dan Koepels!

 • ??

  beste mariëtte, ik vind uw boeken reeks het huis elfae super leuk! ik heb dus besloten om een boekverslag te maken over deel 1: dragans list weet u misschien waar ik een professionele recensie over dit boek kan vinden? veel liefs en schrijfplezier ariana

  ariana, 19-12-2011

  Mariëttes antwoord:

  Er staat een stukje over Dragans list op pluizuit.be - misschien dat je daar wat aan hebt? Ook over het derde deel trouwens, Een duister gilde. Misschien vind je ook nog wat op het Leesplein.

 • ??

  beste mariette
  Ik maak een boekverslag over uw boek Levels en levens
  Ik heb een vraag:
  Waarom heeft u het boek deze titel gegeven?

  nienke, 18-12-2011

  Mariëttes antwoord:

  Het grappige is dat ik die titel niet heb vezonnen, maar de uitgeverij. Ik had het eigenlijk De Verzen van Ver genoemd, dat vond de uitgever echter niet mooi en toen verzon er daar iemand Levels & Levens, waar ik zelf eerlijk gezegd wel even aan moest wennen. Maar in mijn omgeving vonden anderen het wel goed gekozen dus toen ben ik toch maar overstag gegaan...

 • ??

  hallo mevrouw,

  ik heb uw boek gelezen heksenhei nou heb ik daar een boekverslag over maar daarin moet ik de hoofdpersonen noemen en een paar bijpersonen en wat hun karakter is en hoe ze eruit zien en geragen maar dat kan ik niet vinden

  dionne, 11-12-2011

  Mariëttes antwoord:

  Als je het boek gelezen hebt dan moet het toch niet zo moeilijk zijn, lijkt me... En ik ga het je niet voorzeggen, slimmerd! Kijk anders of je ergens wat recensies, beschrijvingen of uittreksels kunt vinden op het internet, is ook een goeie truc.

 • ??

  Hallo,

  Mijn naam is Saraï Zijlstra en ik ben student aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Ik heb even op u website gekeken en u werk sprak mij erg aan. Ik ben zelf nu ook bezig met een kinderboek te schrijven en wil hier graag zelf de illustraties bij gaan maken. Daar ben ik nu erg mee bezig. Straks wil ik het boek gaan uitgeven, en ik vroeg me af of u mij wat meer kan vertellen hoe zo een proces in zijn werk gaat, hoe vind ik een uitgeverij tot het laten uitgeven van mijn boek.
  Ik hoop dat u het niet te druk heeft hiervoor.
  Alvast bedankt.

  Groetjes,

  Saraï

  Saraï Zijlstra, 23-11-2011

  Mariëttes antwoord:

  Gewoon een kopie opsturen van je werk. (Nooit het origineel natuurlijk, zorg wel voor een backup op je computer als het om tekst gaat of bewaar thuis de originelen van je illustratiewerk!) Uitgeversadressen kun je vinden door de naam van de uitgever eenvoudigweg even te googlen. Kies een uitgeverij waarvan je denkt dat-ie past bij jouw werk en stuur hen iets toe, desnoods een klein deel van je werk, een proefje. Maar meestal hebben uitgeverijen op hun websites zelf al staan wat je precies moet doen, dus volg gewoon hun instructies.
  Veel succes!

 • ??

  Beste Mariëtte Aerts,
  Ik ben u boek aan het lezen: Levels & Levens. En ik vraag me af omdat het echt een bijzonder boek is op de 1 of andere manier dus echt iedereen mee neemt. Wou ik vragen zou er geen verfilming over gemaakt kunnen worden (een film). Dat zou nog leuker zijn en nog mooier, want het verhaal is echt goed: de middeleeuwse tijd het verschijnen van soort van dimensies/portalen vandaar mijn vraag..... Verder uhm dank u wel :) en ik hoop dat het mogelijk gemaakt zou kunnen worden :) :D :D :D

  Aron, 21-11-2011

  Mariëttes antwoord:

  Ja, dat zou leuk zijn, maar daar ga ik niet over! En ik ken ook geen filmmakers, jammer genoeg. Maar leuk dat je het een lekker verhaal vindt om te lezen!

 • ??

  Beste Mariëtte Aerts,

  Ik heb je boek “Koepels” gelezen. Ik vind het boek heel erg spannend en meeslepend. Hoewel het een dik boek is, heb ik het in 2 dagen uitgelezen. Ik heb die 2 dagen bijna niets anders gedaan dan gelezen.

  Ik vind het leuk dat het boek gebaseerd is op evoluties en fenomenen die we vandaag zien: de ontwikkeling van robots, de opkomst van virtual reality, het toenemende aantal natuurrampen, de stijging van de zeespiegel, opstand tegen leiders die de waarheid verdoezelen voor hun bevolking, … Ook doet het systeem registratie me een beetje denken aan facebook en andere sociale netwerken en databases, die ons doen en laten registreren.


  Ik heb nog een paar vragen voor jou, hoewel je het waarschijnlijk te druk hebt om ze te beantwoorden:

  Denk je dat er in de toekomst echt zoiets als registratie zal zijn?
  In het boek bestaat het leven van de mensen bijna alleen uit VR (virtual reality). Ook in onze maatschappij kom je steeds meer VR tegen. Dit heeft voor- en nadelen. Hoe denk je daar zelf over? Ben je bang voor deze evolutie? Of zie je vooral de goeie kanten ervan?
  Hoe kom je aan de namen van de personages? Mij komen ze nogal vreemd over, maar misschien zijn ze voor jou heel gewoon?
  Wordt dit verhaal ooit verfilmd?

  Ik hoop dat er ooit nog een vervolg op dit boek komt. Ik ga alvast je andere boeken ook lezen.


  Met vriendelijke groeten,
  Karolus

  Karolus, 05-11-2011

  Mariëttes antwoord:

  Ja, ik vrees dat we al een heel eind op weg zijn naar die Registratie. Enge ontwikkeling...

  Virtual Reality lijkt me enig, maar hoe je ervoor zorgt dat het niet alles overneemt, dat weet ik ook niet. Maar een potje vechten met een elf vanuit een elastipak, dat moet toch best lollig zijn! Het is beter dan op je krent achter een computer zitten zoals nu meestal het geval is!

  De namen heb ik gekozen met het oog op de verstreken tijd, het speelt natuurlijk toch een aantal jaren in een mogelijke toekomst en er is altijd verandering in namen.

  Zou leuk zijn, een verfilming, maar ik weet niet bij wie ik daarvoor moet wezen! ;-)

  Er komt geen vervolg op Koepels, denk ik, ik ben nu weer aan iets anders bezig. Ik hoop dat je de andere boeken ook leuk vindt, al zijn dat geen toekomstromans.

 • ??

  Beste Mariette, u komt toch een keertje bij ons in de klas (op de school Bibit in Tilburg)? Ik en mijn klas verheugen ons er erg op. Nou mijn vragen zijn vind u dat eigenlijk wel leuk om bij ons op school te komen kijken, en doet u dat wel eens vaker? Nou als u bij ons bent zal ik wel zeggen dat ik een keer een mailtje heb gestuurd

  Alvast bedankt voor u andwoord
  Groetjes ANNEMIEK!

  Annemiek, 02-11-2011

  Mariëttes antwoord:

  Ja, aanstaande maandag kom ik bij jou op school langs. Ik verheug me erop, ik vind scholen bezoeken heel gezellig! Was het niet de bedoeling dat jullie moesten raden wie de mystery guest was? Nou, dan heb jij het in elk geval goed!

De Engelse vertaling van Heksenhei heet Witching Moor en is bij de bibliotheek beschikbaar als e-boek.