Watermerk

Vraag & antwoord

Wil je Mariëtte iets vragen?

Dat kan! Kijk eerst hieronder of je vraag niet al gesteld is.

 • ??

  Nee, bij Bol.com

  Anneke, 27-09-2019

  Mariëttes antwoord:

  Hopelijk hoef je niet lang meer te wachten; ik heb zojuist de allerlaatste correcties gecontroleerd en goedgekeurd. Nu gaat het naar de drukker en daarna ligt het snel in de winkels!

 • ??

  Zojuist 'Zilverbloed,' gereserveerd :)

  Anneke, 23-09-2019

  Mariëttes antwoord:

  Bedoel je in de bieb?

 • ??

  Beste Mariëtte,
  Welke prijzen heb je allemaal gewonnen voor je boeken?

  Diederik, 03-05-2019

  Mariëttes antwoord:

  Ha, was het maar zo'n feest. Ik heb nog nooit iets gewonnen, niet met werk en niet met andere zaken. Ik ben bang dat ik, met mijn soort boeken, daarvoor niet in de juiste hoek zit. Om voor de prijzen voor Nederlandse jeugdboeken in aanmerking te komen, moet je wat serieuzere dingen schrijven dan zomaar spannende verhalen over heksen en draken.

 • ??

  Wat jammer

  Rik, 27-04-2019

  Mariëttes antwoord:

  Ja, misschien wel. Maar je kunt ook kijken of je mijn andere boeken wellicht ook leuk vindt. ;-)

 • ??

  Beste Mariëtte Aerts,
  ik heb een van jouw boeken uitgelezen binnen twee weken.
  Het boek was koepels, ik vond dat boek zo leuk dus ik ging zoeken naar jouw naam en kwam ik op deze site terecht.
  En nu mijn vraag: kan je mischien een tweede deel maken van het boek koepels? als dat zou kunnen zou ik (en misschien ook andere lezers en fans) dat geweldig vinden.
  Met vriendelijke groet,
  Rik Beekhof.

  rik, 25-04-2019

  Mariëttes antwoord:

  Fijn dat je het zo leuk vond, maar ik moet je toch teleurstellen. Koepels is voor mij al weer heel lang geleden en inmiddels heb ik een andere vijfdelige serie geschreven! En nu ben ik bezig aan weer nieuwe series. Een van de twee series waar ik nu aan werk is wel, net als Koepels, een beetje SF-achtig. Wie weet ga je die boeken straks ook leuk vinden...

 • ??

  Hallo!
  Inmiddels is het al het voorjaar van 2019 en ik vroeg mij af of u al wist hoelang het nog duurt tot boek 5 van de Kronieken van de Zeven Eilanden uitkomt?

  Sacha, 15-04-2019

  Mariëttes antwoord:

  Ik zou willen dat ik het wist! Het manuscript ligt bij de uitgever (De Vier Windstreken) en ik wacht net zo hard als jij. Misschien moet je een berichtje achterlaten op hún website. ;-)

 • ??

  Beste Mariëtte,

  Als groots fantsy boeken fan ben ik altijd op zoek naar nieuwe series. Zo kwam ik op 'De kronieken van de zeven eilanden' uit. Tof om te zien dat deze geschreven zijn door jou, een Nederlandse!

  Mijn concrete vraag is of het gaat om een fantasy reeks voor 'niet-kinderen'? Ik heb de indruk van wel, maar op bol.com staat dat de aanbevolen leeftijd 12-15 jaar is.

  Dank alvast en met vriendelijke groet,

  KV

  KV, 19-01-2019

  Mariëttes antwoord:

  Het is eigenlijk voor alle leeftijden. 12 vind ik wat jong, 15 al passender. Maar ik heb ook veel volwassen fans inmiddels, heb ik gemerkt. ;-)

 • ??

  beste Mariëtte,
  ik heb een boekverslag over de boek stormbrekers
  ik wil heel graag weten hoe u de spanning opwekt

  amin, 05-01-2019

  Mariëttes antwoord:

  Eerlijk gezegd snap ik niet precies wat je nou eigenlijk wilt weten. Of is dit een van de vragen die je volgens de opdracht moet beantwoorden? In dat geval is het aan jou om het boek te lezen en te bedenken wat het antwoord zou kunnen zijn. ;-)

 • ??

  Beste,

  Ik heb na het lezen van uw boeken besloten zelf ook een boek te schrijven. Nou is mijn vraag aan u: heeft u nog tips voor mij als beginnende schrijver? Tips over het schrijven zelf maar ook over het uitgeven etc. Zijn heel erg welkom :)

  Met vriendelijke groet,

  Jamey Spaarwater

  Jamey Spaarwater, 18-12-2018

  Mariëttes antwoord:

  Probeer elke dag te schrijven, of, als je een dag geen tijd hebt, toch in gedachten aan het verhaal vooruit te werken; afleiding en een tijdje niets eraan doen is de grootste vijand.
  Hou de lezer in gedachten; is het nog wel spannend, zou ik zelf willen weten hoe het hierna verder ging?

  Uitgevers hebben vaak op hun website staan hoe ze een manuscript aangeleverd willen krijgen. Laat iemand uit je familie- of vriendenkring vast meelezen voor je het opstuurt, zij hebben vaak nog tips (over waar het minder spannend wordt, wat een vervelend of saai stukje is, welke woorden je te vaak gebruikt etc.) die je ter harte kunt nemen om je manuscript te verbeteren voor er een professioneel iemand naar kijkt. Probeer kritiek te zien als iets positiefs, het maakt je werk beter.

  Succes!

 • ??

  Geachte heer/mevrouw,

  Wij zijn vijf studenten, Anouk de Vries, Lisa Beumer, Noah Wientjens, Marijn van der Eem en Lisanne Vegt, van de hoge school Leiden. Wij doen de opleiding Commerciële economie en zitten in het tweede studiejaar. In dit studiejaar staat het oprichten van je eigen bedrijf centraal, oftewel wij moeten onze eigen Student Company oprichtten. Het product wat wij hebben bedacht voor onze Student Company is een knuffel in combinatie met een boekje, wat zal helpen tegen vliegangst bij kinderen. Wij hebben voor dit boekje veel ideeën, maar wij zijn Commerciële Economie studenten, dus hebben helaas niet veel verstand van het schrijven van een kinderverhaal.

  Omdat het product is voor het verminderen van vliegangst hebben wij in gedachten om in het boekje de vliegreis te beschrijven. Hoe de reis begint vanaf huis tot en met de aankomst op de bestemming. Er wordt dan verteld over het inchecken, hoe de vlucht werkt, wat er tijdens de vlucht gebeuren kan enzovoort. Wij willen dat het boekje een positieve sfeer heeft, zodat kinderen inzien dat vliegen eigenlijk super leuk is en dat ze het niet eng moeten vinden.
  Onze doelgroep is kinderen van 4 t/m 10 jaar.

  Wel hebben wij een concept verhaal gemaakt (soort verhaallijn), maar de vraag is of u misschien naar ons concept zou kunnen kijken en er eventueel een eigen draai aan kan geven. Dit zodat het boekje op kinderniveau te lezen is en te begrijpen is voor de kinderen.

  Met voorbaat dank! Wij horen graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Anouk de Vries
  0639662646
  Anoukdv13@gmail.com

  Anouk de Vries, 30-11-2018

  Mariëttes antwoord:

  Dat wil ik wel doen maar mijn specialiteit is niet direct die leeftijdsgroep. Als ik jullie was dan zou ik contct opnemen met mijn uitgever, De Vier Windstreken. Zij maken prachtige prentenboeken en zijn daarin gespecialiseerd. Je mag het ook best naar mij opsturen hoor, maar ik weet niet of ik veel voor jullie kan doen.

 • ??

  Beste Mariette,

  Mijn naam is Jolanda, een Illustratie student van het AKV St. Joost. Op dit moment ben ik bezig als freelancer waarin ik opdrachten maak voor boeken, posters en andere promotie materialen. Ik heb een cartoon stijl en werk graag met humor, ik denk dat mijn stijl perfect past bij thriller/fictie/fantasie verhalen. Verder werk ik ook veel met omgevingen en landschappen wat hier mooi bij aansluit.

  Nu is mijn vraag of u nog een illustrator kan gebruiken? Wellicht dat we elkaar kunnen helpen!
  mijn portfolio is te bekijken op:
  https://lizmeows.wixsite.com/arts

  Met vriendelijke groetjes,
  Jolanda van Lith

  Jolanda van Lith, 29-11-2018

  Mariëttes antwoord:

  Ik ga zelf niet over de illustrators die mijn boeken of omslagen verfraaien, daarvoor moet je bij mijn uitgever zijn, de Vier Windstreken. Ik zou hen zeker benaderen, je weet maar nooit. Ik heb je illustraties bekeken en er zitten heel mooie tussen, vooral de zwart-wit tekeningen die een beetje spooky zijn. Ik denk dat ik nog wel eens iets zou kunnen schrijven dat daar zeker bij past.

 • ??

  Beste Mariette, ik mag van mijn oma een boek uitkiezen voor boekenweek. Maar doe dat niet want ik wacht op deel 5... weet je inmiddels al wanneer ie uit zal komen?

  Hartelijke groet,
  Mats!

  Mats, 06-10-2018

  Mariëttes antwoord:

  Ik heb hem wel af, maar hij moet nog naar de uitgever... en die doen er ook altijd een paar maanden over om er een boek van te maken... dus als ik jou was zou ik met deel 5 wachten tot de volgende kinderboekenweek en nu eerst nog even iets anders uitzoeken. Ik denk dat deel 5 komend voorjaar in de winkels ligt.

 • ??

  Beste Mariëtte,
  Wat een fantastische boeken, een heerlijke wereld om in te duiken, mijn zomervakantie is helemaal geslaagd! Is het al bekend wanneer het vijfde deel komt?
  Groetjes, Romy

  Romy, 13-08-2018

  Mariëttes antwoord:

  Dank je wel! Deel vijf is al wel af, maar ik moet het nog een laatste keer doornemen voor het naar de uitgever mag. Ik doe mijn best. ;-) Werk intussen namelijk ook alweer aan een heel nieuwe serie.

 • ??

  Worden de boeken over de kronieken van de zeven eilanden ooit nog verfilmt of zijn ze dat misschien al want dat lijkt me namelijk erg leuk ik zou vast een van de eerste zijn die (als het een of meerdere films worden ) naar de bioscoop gaat voor deze film er zijn namelijk zo veel fantasie wezens dat ik het soms even niet meer kan volgen zoals de waterlingen het lukt me meestal niet om daar een goed beeld van te krijgen en omdat er geen film is en het allemaal fantasie wezens zijn kan ik ook niet een plaatje op internet opzoeken het zou misschien ook leuk zijn als er een serie van komt en nog leuker zou zijn als die op Netflix zou komen .
  Ik denk dat ik niet de enige ben .vriendelijke groet sarah

  Sarah Vonk, 01-08-2018

  Mariëttes antwoord:

  Ik ben een schrijver, geen filmmaker, dus die vraag moet je eigenlijk aan iemand anders stellen. Aan een filmmaker dus, of misschien aan een tekenaar. ;-)

 • ??

  Beste mevrouw Aerts,

  Ik heb uw boek ''Heksenhei'' gelezen in het jaar dat het uitkwam (2005-2006) en ik vraag me af, gaat u een vervolg op dit fantastische verhaal schrijven, of een boek met een soortgelijk verhaal/onderwerp? Want het is tot de dag van vandaag mijn lievelingsboek ;-).

  Amir, 12-07-2018

  Mariëttes antwoord:

  Een vervolg ga ik niet schrijven, maar er zal vast nog wel eens een boek over heksen komen. Ik heb eerst een serie fantasy-boeken geschreven, de Elfae-reeks en daarna De Kronieken van de Zeven Eilanden, daar komen ook heksen en magiërs in voor. Misschien is dat wat voor je? Zo niet, dan zit er niets anders op dan nog wat geduld te hebben...

 • ??

  Beste Mariëtte,
  Ik heb U boek "koepels" gelezen.
  HEt is was een spannend maar ook voorspelbaar boek.
  Het boek had 477 bladzijdes na de eerste dag zat ik al bij bladzijde 390, ik kon gewoon niet stoppen met lezen!
  Van dit boek is toch geen vervolg?
  Dat vind ik erg jammer omdat ik denk dat je nog wel 1 of 2 delen er aan vast kan maken.
  Misschien als u tijd heeft tijd voor "Koepels 2"?
  Mvg,
  Brechje

  Brechje, 05-07-2018

  Mariëttes antwoord:

  Wordt het dan niet heel erg voorspelbaar??? ;-)
  Ik ben bezig aan een serie boeken met magiërs en piraten in de hoofdrol, misschien vind je die ook leuk.

 • ??

  Haihai, ik heb net stormbrekers uitgelezen maar kan niet wachten op boek 5! Wnr komt die uit hoopt u??

  Sach, 27-05-2018

  Mariëttes antwoord:

  Ik heb het net af, maar er gaan nog wel een aantal maanden overheen voor het gepubliceerd is. Even geduld dus nog!

 • ??

  Hallo Mariëtte

  Net 'Stormbrekers,' uitgelezen en ik kan bijna niet wachten op het vijfde deel. Echt super mooi uitgewerkt.

  Is het volgende boek echt het laatste? Ik zou nog wel een paar boeken langer in de wereld van Raben en Calli willen doorbrengen. :)

  Bedankt voor je mooie verhalen. Veel succes met schrijven.

  mvg Anneke

  anneke, 28-03-2018

  Mariëttes antwoord:

  Ja, deel 5 wordt het laatste. Maar ik ben alweer bezig met een nieuwe fantasy-serie. En wie weet keer ik ooit nog eens terug naar Raben en Calli...

 • ??

  Geachte mevrouw Aerts,

  Biga Groep is een sociale werkvoorziening gevestigd in Zeist. Met ons team Biga Bliksem nemen we in 2018 weer deel aan de Roparun.

  De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

  Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

  Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Zo heeft ons team een wijnactie, statiegeldflessenactie, bingo en zoeken wij naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

  Onze deelname is tevens een eerbetoon aan de collega's die wij het afgelopen jaren zijn verloren aan kanker en aan hen die op dit moment hun strijd nog strijden.

  Eén van de activiteiten die we organiseren is een bingo en veiling. Met deze bingo en veiling hopen wij zo veel mogelijk geld op te halen voor onze Roparundeelname en daarmee voor het goede doel. Om onze bingo en veiling tot een succes te maken benaderen wij onder andere schrijvers die hun medewerking willen verlenen en één of meer gesigneerde (kinder)boeken willen schenken die wij als prijs of veilingitem kunnen inzetten.

  Wij hopen, in navolging van andere schrijvers, op uw medewerking te mogen rekenen en kijken vol spanning uit naar uw reactie op onze mail.

  Met vriendelijke groet,

  Namens team Biga Bliksem


  Rutger de Jong
  Senior Personeelsadviseur
  030-8503200

  Biga Groep
  Thorbeckelaan 3
  3705 KJ ZEIST

  Rutger de Jong, 06-09-2017

  Mariëttes antwoord:

  Ik zit middenin een verhuizing en de boeken al in dozen, vraag het me later nog eens ;-)

 • ??

  Ik heb net Drakensteen uitgelezen en ben benieuwd wanneer het vierde boek uit is.

  Groetjes,
  Angelique

  Angelique, 11-06-2017

  Mariëttes antwoord:

  Hopelijk binnenkort...

De Engelse vertaling van Heksenhei heet Witching Moor en is bij de bibliotheek beschikbaar als e-boek.